AKRA Gran Fondo engel tanımıyor! – SPOR DALLARI

Haluk Özsevim:
“Bisiklet ve adrenalin tutkunlarını Kemer’e bekliyoruz”

AKRA Gran Fondo Antalya destekli AG Tohum, engelleri ortadan kaldıracak ve görme engelli sporculara rekabet etme fırsatı sunacak.

AG Tohum desteği ve AKRA Hotels ana sponsorluğunda bu yıl altıncısı düzenlenecek olan AKRA Gran Fondo Antalya, AG Tohum destekli, engelsiz bir yarış deneyimi sunacak. Bisiklet tutkunlarını Kemer'in eşsiz panoramasında ağırlayacak organizasyon 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

“Mavi ve Yeşilin Parçası Olun” sloganıyla başlayacak organizasyon, Fraport TAV Antalya Havalimanı, Corendon Airlines ve Diana Travel himayesinde gerçekleşecek. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kemer'de yapılacak yarış öncesinde herkes nefesini tutuyor. Yarışlara kayıtlar 24 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

2018 yılından bu yana önemli doğal güzellikler arasında amatör bisikletçilerle yarışan yolda, AG Tohum destekli AKRA Gran Fondo Antalya'nın bitiş çizgisini dünyanın birçok ülkesinden bisikletçiler görmek için yarışacak.

Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim tarafından düzenlenen ve TC Antalya Valiliği, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi, Yaşam Hastaneleri, Toyota, Ceysu, Salcano, Paloma Hotels, Toyota tarafından düzenlenen Akvaryum, Shimano, Zemzem Turizm ve Olympos Teleferik'in katkılarıyla düzenlenecek yarış, Antalya'da bisiklet tutkunlarını bir araya getirecek.

98K ve 49K olmak üzere iki ayrı parkurdan oluşan organizasyon, Kemer Olbia Park'tan başlayıp aynı noktada bitecek, renkli görüntülere ve rekabete sahne olacak.

IRKIN DUYGUSU HİÇBİR ENGEL TANIMAYACAK
Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu düzenlemelerine göre düzenlenen AKRA Gran Fondo, engelsiz yaşamı da destekleyecek. “Bisiklet için engel yok” sloganıyla doğan AKRA Gran Fondo, 'tandem' kategorisinde Pedal Derneği'nden 10 görme engelli sporcuyu ağırlayacak. Özel olarak tasarlanan 2 kişilik bisikletler, 10 görme engelli sporcunun yarışabilmesine olanak sağlayacak. Takımlar yarışmaya sürücü ve co-pilot olarak katılacak.

“BİSİKLET VE ADRENALİN SERBESTLERİNİ KEMER’E BEKLİYORUZ”
AKRA Gran Fondo Antalya, AG Tohum proje koordinatörü A.Haluk Özsevim, şunları söyledi: “AKRA Gran Fondo ile bu yıl altıncı kez bisiklet tutkunlarını bir araya getiriyoruz. Bisikleti ve doğayı sevenler bu organizasyonla yarışarak Kemer'in yemyeşil ormanlarının ve masmavi denizinin sonsuzluğunu gözlemleyebilecek. Bu yarışla aynı zamanda bisiklet turizmine dikkat çekmek istediğimiz önemli bir tanıtım kampanyasını da gerçekleştireceğiz. Sezon başında yapacağımız organizasyonla sezona veda edeceğiz. Antalya iklimi, doğası, otelleri ve turizm profesyonelleriyle spor turizminde önemli bir destinasyondur. Kemer spor turizminde de hızlı bir gelişme göstermektedir. Biz de bu gelişime katkı sağlamak için mücadele edeceğiz. “Tüm bisiklet ve adrenalin tutkunlarını Kemer'e bekliyoruz, kayıtların bitmesine sayılı günler kaldı” dedi.

“10 KÖR SPORCU BİNEYECEK”
Özsevim, Kopedal Derneği'nin organizasyona 10 görme engelli sporcuyla katılacağını belirterek, şöyle konuştu: “2020 yılından bu yana Kopedal Derneği üyeleri iki kişilik tandem bisikletleriyle organizasyonumuzda bisiklet sürüyor. Bu yıl da yarışta yerlerini alacaklar. Engellerin savaşmak için bisikletle geçmesine izin vermeyecekler. Onlar da bu heyecana ortak olacaklar” dedi.

KAPANACAK YOLLAR
AG Tohum destekli AKRA Gran Fondo Antalya'da kapatılacak yollar şöyle: AKRA 98K parkurunda Kemer Olbia Parkı'ndan yarışa başlayan bisikletçiler, Denizli Caddesi'ni takip ederek Hükümet Caddesi'nden Atatürk ve Demokrasi Bulvarı'na ulaşacak. Organizasyon Antalya-Kemer Yolu'nda devam edecek Bisikletçiler, Akdeniz Bulvarı'nı geçtikten sonra Hurma Mezarlığı'ndan sırasıyla 195. Sokak, 37. Sokak ve 272. Sokak'tan sola dönerek Altınkaya Yolu'na ulaşacak. Organizasyon, Konyaaltı-Hisarçandır Yolu'nda devam edecek, Hisarçandır Köyü'nden geçerek Üçoluk Yolu'nda devam edecek. Likya Yolu ve Ovacık köy yolunu geçerek Kuzdere ilçesine ve ardından Daima Kepez tepesine ulaşacaksınız. Buradan bisikletçiler Boğaz bölgesini, Olimpos Şelalesi'ni ve Beydağları Milli Parkı'nı geçerek Cumhuriyet Caddesi'ne ulaşacak. Şehit Er Mehmet Urman Caddesi'ne doğru sağa dönün ve ardından Mustafa Kemal Caddesi'ni takip etmek için sola dönün. Karabucak Küme Evleri'ne ulaşan koşucular, Kiriş Caddesi, Çalış Caddesi, Mustafa Ertuğrul Caddesi, Atatürk Caddesi, Şehit Er Hasan Yılmaz Caddesi, Kemal Sunal Caddesi, Onno Tunç Caddesi ve Deniz Caddesi'ni geçerek Kemer Olbia Parkı'na ulaşacak.

49K AG Tohum Parkuru'nda Kemer Olbia Parkı'ndan başlayan koşucular, Denizli Caddesi'ni takip ederek Hükümet Caddesi'nden Atatürk ve Demokrasi Bulvarı'na ulaşacak. Antalya-Kemer yolu üzerinde devam edecek organizasyonda Beldibi jandarma karakolundan U dönüşü yapılarak Kontaaltı Bulvarı geçilerek Cumhuriyet Caddesi kavşağından sağa dönülecek. Güzergah Şehit Er Mehmet Urman Caddesi, Kuzdere Köprüsü-Kuzdere Caddesi, Karabucak Küme Evleri, Kiriş Caddesi, Çalış Caddesi, Mustafa Ertuğrul Caddesi, Atatürk Caddesi, Şehit Hasan Yılmaz Caddesi, Kemal Sunal Caddesi, Onno Tunç Caddesi ve Deniz Caddesi, Kemer'den geçiyor. Olbia. Sonu parkta bitecek.

Organizasyon sırasında güzergahın geçtiği yollar kademeli olarak trafiğe kapatılacak.

KATEGORİLER
AKRA 98K pisti:
Elit Erkek (18-34)
Erkek Usta (35-39)
Erkek Usta (40-44)
Erkek Usta (45-49)
Erkek Usta (50-54)
Erkek öğretmen (55-59)
Erkek Usta (60-64)
Erkek Öğretmen (65+)
Genel Erkekler Sıralaması.

Elit kadın:
Elit Kadın (18-34)
Kadın Usta (35-39)
Kadın Usta (40-44)
Kadın Usta (45-49)
Kadın Usta (50-54)
Kadın Usta (55-59)
Kadın Usta (60-64)
Kadın Ustalar (65+)
Genel Kadın Sıralaması.

AG Tohum 49K parkuru:
Genç erkek (16-17)
Elit Erkek (18-34)
Erkek Usta (35-39)
Erkek Usta (40-44)
Erkek Usta (45-49)
Erkek Usta (50-54)
Erkek öğretmen (55-59)
Erkek Usta (60-64)
Erkek Öğretmen (65+)
Genel Erkekler Sıralaması.

Elit kadın
Genç Kadın (16-17)
Elit Kadın (18-34)
Kadın Usta (35-39)
Kadın Usta (40-44)
Kadın Usta (45-49)
Kadın Usta (50-54)
Kadın Usta (55-59)
Kadın Usta (60-64)
Kadın Ustalar (65+)
Kadınlar Genel Sıralama, Paralimpik ve Tandem kategorilerinde yarışacak.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir