Dünyanın en yaşlı köpeği Bobi dolandırıcılıktan soruşturma altında

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Veteriner hekimlerin köpeğin gerçek yaşıyla ilgili şüphelerini dile getirmesinin ardından harekete geçen Guinness Dünya Rekorları, soruşturma sırasında hem unvan taleplerini hem de yaşlı köpeğin unvanını askıya aldı.

REKLAM

Her türlü kaydın derlendiği ve dünya çapında resmi olarak tanınan referans kitabı Guinness, dünyanın en yaşlı köpeğine ilişkin iddiada dolandırıcılık şüphesiyle soruşturma başlattı.

Bobi isimli Rafeiro do Alentejo köpeği geçen yıl 31. yaş gününü kutlamış ve Ekim ayında hayatını kaybetmişti. Veteriner hekimlerin köpeğin gerçek yaşı hakkında şüphe duymasının ardından devreye giren Guinness Dünya Rekorları, inceleme sırasında hem başlık taleplerini hem de yaşlı köpeğin unvanını askıya aldı.

Guinness, Associated Press haber ajansına e-postayla gönderdiği açıklamada, “Araştırmamız devam ederken, tüm bulgularımız tamamlanana kadar yaşayan en yaşlı köpeğin kayıtlarını geçici olarak askıya almaya karar verdik” dedi.

Dünyanın en yaşlı köpeğinin yaşı neden sorgulanıyor?

Guinness, genellikle 12 ila 14 yaşına kadar yaşayan Portekiz cinsi bir köpeğin ölümünün ardından bazı veterinerler ve uzmanlardan yaşını sorgulayan yazışmalar aldığını ve birçok profesyonelin yorumlarını da dikkate aldığını söyledi.

İngiliz gazetesi The Guardian, 1990'lı yıllardaki internetteki görüntülerde köpeğin patilerinin farklı renkte olduğunun belirtildiğini söyledi. Gazete haberinde ayrıca köpeğin kesin yaşının genetik testlerle doğrulanamadığı belirtildi.

Teknoloji ve kültür dergisi Wired da Aralık ayında Bobi'nin yaşını doğrulamak için Portekiz hükümetinin evcil hayvan kayıt veri tabanına hiçbir zaman başvurulmadığını ortaya çıkardı.

Önceki rekor, 1939'da 29 yıl beş aylıkken ölen Avustralyalı çoban köpeği Bluey'e aitti.

Bobi'nin sahibi iddiaları yalanladı

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, hayvanın sahibi Leonel Costa, veterinerlerin Bobi'nin mirasını lekelemeye çalıştığını, çünkü yaşlılığının sırlarından birinin insan yemeği yemesi olduğunu iddia ediyor.

Guinness Dünya Rekorları incelemesinin üç ay kadar sürmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir