“Titanik” ve “Yüzüklerin Efendisi” filmlerinin İngiliz aktörü Bernard Hill 79 yaşında hayatını kaybetti.

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

“Titanik” ve “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” filmlerinin unutulmaz sahnelerinin başrol oyuncusu İngiliz aktör Bernard Hill, 79 yaşında hayatını kaybetti.

REKLAM

İngiliz aktör Bernard Hill'in menajeri Lou Coulson, gişe rekorları kıran filmlerdeki unutulmaz sahneleriyle tanınan sanatçının 79 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Hill, üçlemenin ikinci filmi “İki Kule”yle Yüzüklerin Efendisi serisine katıldı. Rohan Kralı Théoden rolünü oynadı ve 11 Akademi Ödülü kazanan Kralın Dönüşü filminde bu rolü tekrarladı.

Filmin en unutulmaz sahnelerinden biri Hill'in karakterinin ordusunu muhtemelen kaybedeceği bir savaşa teşvik ettiği bölümdü.

At sırtında Kral Théoden “Kalkın, kalkın, Théoden şövalyeleri! Mızraklar titreyecek, kalkanlar parçalanacak! Kılıç günü, kızıl gün, şafaktan önce! Şimdi sür! Şimdi sür! Rehber! Yıkıma ve dünyanın sonuna doğru ilerleyin! Ölüm! Ölüm! Askerlerinin “Ölüm!” diyerek düşmana ve ölüme doğru ilerlemesini istediği sahne, sinemaseverlerin hafızasında yer etti.

Titanik'in kaptanı

Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in başrollerini paylaştığı, 11 Oscar ödüllü 1997 filmi Titanik Hill filmde gerçek hayattaki karakterlerden biri olan Kaptan Edward Smith'i canlandırdı.

Dev gemi suya batarken Hill'in karakteri sessizce kaptan köşküne doğru çekiliyor. Kabin şiddetli dalgaların altında inlerken kaptan son nefesini verir ve su camları kırıp odayı doldururken dümeni tutarak ölümle karşı karşıya kalır.

Hill, Hollywood'da tanıdık bir yüz haline gelmeden önce, 1982 İngiliz televizyon dizisi “Boys from the Blackstuff”ta beş işsiz erkek karakterden biri olarak adını duyurmuştu.

1983 Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi ödüllerinde bu role aday gösterildi ve o yıl En İyi Drama Dizisi dalında BAFTA Ödülü'nü kazandı.

BBC Drama direktörü Lindsay Salt şunları söyledi: “Bernard Hill beyazperdede iz bıraktı ve ikonik ve sıra dışı rollerle dolu uzun kariyeri onun inanılmaz yeteneğinin bir kanıtı. Bu üzücü zamanda düşüncelerimiz sevdikleriyle birlikte.” Oyuncuyu sözleriyle andı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir