Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'le ihracat ve ithalatı tamamen durdurduk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Vakıf Haftası'nın toplu açılışı ve İnsan Vakfı'nın ödül töreninde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir kez daha tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi: “Giderek öldürücü hale gelen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu artırıyoruz. 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirdik. İhracat ve ithalatı durdurduk. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde soykırım olayına müdahale etme kararı aldık.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Değerli misafirler, Vakıflarımızın değerli temsilcileri, hanımefendiler, beyefendiler, sizleri saygıyla selamlıyorum. Milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hoş geldiniz. Sizi ağırlamaktan mutluyum. Bu yılki Vakıf Haftasını 201 vakıf eserinin toplu açılışıyla kutluyoruz. Vakfımızın kültür varlıkları ülkemize hayırlı olsun.

1996-2022 yılları arasında önümüzde 56 eserin restore edilmesiyle vakıflar genel yönetimimizin ne kadar başarılı olduğunu göreceğiz. Mirasımız dünyanın neresinde varsa ona ulaşıp onu çıkarıyoruz. 21 yılda 5.500 eseri kalbimizde canlandırdık.

GİRİŞİMCİ KIZILASLAN'A ÖDÜLÜN SUNULMASI

Atalarımızın mirasına sahip çıktığı için Vakıflar Genel Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Bugün de ödülü vakıf üyesi Bayram Kızılaslan kardeşimize takdim ediyoruz. Hayırsever kardeşimiz, iş adamı olmasının yanı sıra, 6 Şubat'ta ağır hasar gören Yeni Malatya Camisi'nin inşaat masraflarını da üstlendi.

Gazze'ye en çok yardım gönderen ülke Türkiye oldu

Kurucu medeniyetimizin oluşmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Genel müdürlüğümüz, sadece vakfın eserlerinin korunmasında değil, kültürel hizmetlerden burs ve sosyal yardımlara kadar gurur kaynağı olan çalışmalara imza atıyor. Vakıflarımızdan toplam 50 bin çocuğumuz burs ya da eğitim yardımı alıyor. Vakıflarımızın Gazze'deki kardeşlerimize ulaştığını görmek bizi mutlu ediyor. Gazze'ye yardımlarımızı artırarak sürdürüyoruz. Türkiye, 50 bin tona ulaşan yardım miktarıyla Gazze'ye en çok yardım gönderen ülke oldu.

SOYKIRIM DAVASINA MÜDAHALE EDECEĞİZ

Giderek daha öldürücü hale gelen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskılarımızı artırıyoruz. 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirdik. Geçtiğimiz haftadan itibaren tüm ürünlerin ihracat ve ithalatını durdurduk. Soykırım olayına müdahale etmeye karar verdik. 15.000'i çocuk olmak üzere 35.000 kardeşimizin hayatına kastedenlerin hukuk önünde hesap vermesi için tüm kaynaklarımızı kullanacağız. Filistin halkının en zor günlerinde yardımına koşan milletimiz, insanlığın vicdanı olmuştur. Aramızdaki bazı işgüzarlar bunu görmese de, görse bile çarpıtsa da Gazze sınavını en başarılı şekilde veren ülke Türkiye'dir. Bunda gönüllü kuruluşlarımızın ve vakıflarımızın önemli bir rolü var. Mazlumlara destek veren herkesi tebrik ediyorum.

Bir şehri yeniden inşa etmek aynı zamanda kalpleri kazanmak demektir. Vakıflarımız şehirlerimizi geliştirmenin, fethettiğimiz şehirlerdeki insanların gönüllerini kazanmanın en önemli kurumlarıdır. Atalarımız vakıflar kurarak birbirleriyle yarıştı, kimseyi savunmasız bırakmadı. İhtiyaç sahiplerine yardımlardan kaçınmayan vakıflarımız milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olmuştur.

VAKIF HİZMETİ İSLAM MEDENİYETİNİN ESASIDIR

İnsanlığa hizmet İslam medeniyetinin özünü oluşturur. Şanlı tarihimizde leyleklerin, köprülerin, hatta ağaçların göç ettiği pek çok temel görüyoruz. Vakfın faaliyeti insana cennetin kapılarını açabilecek veya onu cehenneme sürükleyebilecek kadar hassasiyetle yürütülmesi gereken bir faaliyettir.

Vakfın varlıklarına gösterilen bu özenin tüm kamu işlerinde örnek olması gerektiğine inanıyorum. Atalarımız nasıl vakıf işlerini bize emanet ettilerse, kamu mirası da millete emanettir. Kamu malı ve kamu görevleri bu kadar yüksek bir bilinçle yerine getirildiği takdirde faydalı olacaktır. Millete hizmet yolunda tembelliğe, huysuzluğa, sorumsuzluğa yer yoktur. Bulunduğumuz tüm mevkileri aziz milletimize borçluyuz. Millete karşı kibirlenmek, onu küçümsemek, centilmen davranmak, onun sorunlarını görmezden gelmek kabul edilemez. Kamu varlıklarına el koymak vatana ihanetle eşdeğerdir. Yönetici pozisyonundakilerin görevlerini yerine getirirken hiçbir mazeretleri yoktur.

Milletimizin Türkiye'nin olumsuz görüşlerine maruz kalmamasına kararlıyız. Son zamanlarda artan şikayetlerin farkındayız ve bundan sonra tespit ettiğimiz tüm eksiklikleri, hataları ve ihanetleri ele alma konusunda daha kararlı olacağız. Kamu hizmetlerinin kusursuz şekilde sunulması için her türlü tedbiri alacağız.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir