İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarına duyuru – GÜNDEM

Belediyemiz, kanunların verdiği görev ve yetkiler doğrultusunda, kamu kaynaklarını doğru ve hakkaniyetli bir şekilde kullanmaya kararlıdır. Ülkemizin ekonomik durumunun yarattığı zorluklara rağmen kurumumuz hizmet ve yatırımlarına ara vermeden devam etmektedir. Ancak sürdürülebilir bir yapının oluşturulabilmesi için mali disiplinin sağlanması gerektiği açıktır.

Bu bağlamda belediye ve şubelerinde istihdam fazlası olduğu görülmektedir. Bunların önemli bir kısmı seçimlerden hemen önce çalışmaya başladı.

1 Ocak'tan sonra belediye ve şubelerinde toplam 1.909 kişi işe alındı. Ayrıca 912 kişinin daha göreve çağrılacağı anlaşıldı ve gerekli işlemler başlatıldı. Yerel seçimlerin ardından 1-6 Nisan tarihleri ​​arasında kayıt sürecine kadar belediye şubelerinde 312 kişinin çalışmaya başladığı belirlendi. İhtiyaç bazlı satın almalarda herhangi bir olumsuz tasarruf gerçekleşmedi.

Gerekli kriterleri karşılamayan ve işe alım öncesi prosedürlerde eksiklikleri bulunan yaklaşık 250 kişinin işten çıkarılmasının kurumun idari, hukuki ve mali açıdan uygun olmadığı sonucuna varılmıştır.

Bu işlemler tamamen yasal çerçeve içerisinde gerçekleştirilmektedir. Özel bir uygulama bulunmamaktadır. Belediyede iş ihtiyacı ortaya çıktığında, gerekli kriterleri taşımaları halinde bu kişilere öncelik verilecek. 4,5 milyon İzmirlinin haklarının korunması ve kurumumuzun faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla bu uygulamanın siyasi gündeme dönüştürülmesine yönelik çalışmaları dikkatle ve titizlikle takip ediyoruz.
Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir