İsrail saldırıları nedeniyle Refah'tan ayrılan Filistinlilerin sayısı 360 bine yükseldi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sosyal medya hesaplarından Refah ve Kuzey Gazze'deki duruma ilişkin bir açıklama yayınladı.

İsrail'in bazı bölümlerinin boşaltılmasını istediği Refah bölgesinden 6 Mayıs'tan bu yana yaklaşık 360 bin kişinin ayrıldığı belirtiliyor.

Açıklamada ayrıca, Gazze'nin kuzeyinde, özellikle de Cibaliya mülteci kampında düzenlenen saldırılara dikkat çekilerek, “Gazze'nin kuzeyindeki bombalamalar ve diğer tahliye emirleri, binlerce ailede daha fazla yerinden edilmeye ve korkuya neden oldu.” denildi. Açıklamaya yer verildi.

UNRWA, Gazze'de gidecek hiçbir yer olmadığını ve ateşkes sağlanmadan güvenliğin sağlanamayacağını vurguladı.

İsrail ordusu 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması gerektiği uyarısında bulundu.

Daha sonra 7 Mayıs'ta İsrail ordusu Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı düzenleyerek Mısır sınırının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

İsrail Güvenlik Kabinesi'nin 10 Mayıs'ta Refah kentine yönelik kara saldırılarının “alanını genişletme” kararını onayladığı bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir