CHP'den Kılıçdaroğlu'nun paylaşımına sert yanıt: Herkes daha iyisini bilmeli

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çorlu tren kazasına ilişkin davada açıklanan kararın, kazadan 5,5 yıl sonra açıklanabileceğini söyledi. Mahkemenin 13 sanıktan 9'unu mahkum ettiğini belirten Günaydın, şöyle konuştu: “Mahkeme, ailelerin ölüme sebebiyet vermekten ceza talepleri yerine 'olası kast' nedeniyle ceza verilmesini uygun buldu.” dedi.

“ÜST DÜZEY GÖREVLİYE CEZA VERİLMEZ”

Günaydın, tren kazasına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Bölge Müdürlüğü çalışanlarının kusurları ve sorumlulukları kapsamında cezalandırılmasının ceza hukukunun bir gereği olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Ulaştırma Bakanlığı'ndan hiçbir kimse ve Altyapının bu konuda hiçbir suçu ve kusuru yoktur, bu nedenle herhangi bir ceza verilmemiştir”Demek ki yöneticilerin ve inşaatında, ihalesinde ve uygulamasında görev alan kişilerin hiçbir kusuru yoktur ve onlara herhangi bir ceza verilmemiştir. düzeyindeki yetkililer. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından.” dedi.

Çorlu'daki tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı dileyen Günaydın, şöyle konuştu: “Bu kararın vicdanlarında yanan ateşi söndürüp söndürmediğini onlara sormak zorundayız. Türkiye'de hukuk sisteminin sorumlusu olan gerçek kişiye karşı dava açılması herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor.” ” dedi.

Evet

“SEÇİMLERDEN SONRA YENİ GÜNDEM AÇILDI”

Erzincan İliç'te 13 Şubat'ta meydana gelen maden kazasının üzerinden 72 gün geçtiğini hatırlatan Günaydın, 7 vatandaşın halen milyonlarca ton sızıntının altında olduğunu söyledi.
TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nun kazadan 71 gün sonra ilk toplantısını yapmasını eleştiren Günaydın, şöyle konuştu: “Amasra faciasının 12'nci gününde toplandı. Amasra'da 12'nci gününde toplanan komisyon neden toplantı yaptı? Bu kez 71 gün beklenecek mi? Komisyona başkanlık edecek olan Meclis Başkanı “Bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadı.”

Günaydın, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Maden Kanunu ile enerji alanında düzenlemeler içeren bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısını da eleştirdi.

Hükümetin ekonomi politikalarını ve kamu tasarruf tedbirlerini de eleştiren Günaydın, şunları söyledi: “THY'nin genel müdürü bir emeklinin maaşının 140 katı maaş alıyor. Emeklinin bu parayı kazanması için 12 yıl emekli maaşı alması gerekiyor. Bunu bize şöyle açıklıyorlar: Bu ülkedeki popüler gündemi tartışıyoruz.” dedi.

Günaydın, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesine ilişkin yasa tasarısının CHP gruplarından 3 başkan yardımcısının ortak imzasıyla sunulduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “Enflasyona göre 3 ayda bir gözden geçirin. Artan maaş Türkiye'de eriyip gidiyor. Yüzde 65'i aşan enflasyona karşı birkaç ay enflasyonla mücadele tedbiridir.” “Koruma mekanizmasını birlikte kuralım. 31 Mart 2024'ten sonra Türkiye için yeni bir gündem açıldı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bunu yapacak gücü ve kararlılığı var. Bunların her birini halkın sorunlarını kendi eline alıp çözerek çözelim.” gündemde.” değerlendirmesini yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP: TÜM SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞECEĞİZ

Gökhan Günaydın ayrıca gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Soruya yanıt veren Günaydın, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı “Sarayla pazarlık yapamazsınız, ona karşı mücadele etmek zorundasınız” paylaşımını değerlendirdi ve şunları söyledi: “Tek siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Geçmişten bu yana bütün siyasi partilerle görüşen bir partiyle oturup toplantı yapmak, onu toplantıya davet etmektir.” Karşılaşmasını kabul etmek onunla savaşmamak anlamına gelmez. CHP bundan sonraki döneme akılla ve rahatlıkla bakıyor. kalp, kapalı yumruklarla değil. Türkiye'yi temsil eden tüm siyasi partilerle görüşeceğiz ama lütfen herkes Cumhuriyet ilke ve devrimlerinden sapmasın. “Bizim tavrımızı çok iyi bilmeli.” dedi.

Kamuda tasarruf nasıl yapılır sorusuna yanıt veren Günaydın, kamuda büyük israfın olduğunu, kamuda gösterişten vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Gökhan Günaydın, kamu personel alımlarında mülakat uygulamasına ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi: “Yerel yönetimlerden merkezi yönetime, özel yetenek gerektiren durumlar dışında mülakatı kaldırın. Belediyeler, yerel yönetimler, genel yönetim yazılı sınavla personel alımı yapsınlar Bu çok büyük bir ayıptır, çok büyük bir ayıptır 'Bırakın ülkenizin önüne geçsin'.Bu içerik Ufuk Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
YRP'de istifa şoku!  Seçimi kazanan belediye başkanından ayrıldıYRP'de istifa şoku! Seçimi kazanan belediye başkanından ayrıldı
Cuma namazında Atatürk'e hakaret ederek büyük tepkiye neden oldu!Cuma namazında Atatürk'e hakaret ederek büyük tepkiye neden oldu!
Metrelerce uzunlukta kuyruk oluştu, ezgiyi duyanlar hayrete düştü.Metrelerce uzunlukta kuyruk oluştu, ezgiyi duyanlar hayrete düştü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir