Yarısı Bizden kampanyasının ilk temelleri İstanbul'da atıldı.

Sağlıklı ve güvenli evler inşa etme hedefiyle Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 'Yarısı Bizden' ile İstanbul'u yüzyılın dönüşümüne hazırlıyor. Bakanlığın, olası bir Marmara depremi riskine karşı İstanbul'u afetlere dayanıklı hale getirmeyi amaçlayan kampanya kapsamında, 1,5 milyon liralık destekle inşa edilecek konutların ilk temelleri atıldı. Üsküdar'ın Salacak ilçesini belirtiniz.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un dönüşümü için “Yarısı bize gelir” açıklaması yüzleri güldürmeye başladı. “Yarısı Bizden” kampanyasına katılan ve talepleri kabul edilen Şüküre Başkanı Hayrullah Başkan ve Mesut Uçar, Üsküdar'ın Salacak Mahallesi'nde 700 bin lira hibe ile inşa edecekleri binanın temelini atarak inşaata başladı. bin lira, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteği devlet tarafından verildi.

“HAZIRIZ, YARISI BİZDEN, DESTEKLEDİĞİMİZ HAZIR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya paylaşımında, “Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında İstanbul'da ilk konutların temellerinin atıldığını ve İnşaatların hızla arttığını söyledi. Bakan Özhaseki şunları söyledi: “Bu kapsamda; Devletimizin sağladığı 1,5 milyon TL'lik destekle Üsküdar Salacak ilçesinde evlerini dönüştürmeye başlayan Şüküre ve Hayrullah Başkan ve Mesut Uçar kardeşlerimizin evlerinin inşaatı hızla devam ediyor, inşallah hayırlısı olsun. kısa sürede bitti. İstanbul'umuzu güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok. Biz hazırız, “Yarısı bizde” desteğimiz hazır. Vatandaşlarımızın yanındayız, evlerimizin yapımına bir an önce başlayalım. “İstanbul'u güçlü ve güvenli evlerle Türk yüzyılının yıldızı yapmak için omuz omuza, canla başla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“İSTANBUL’DA HIZLI BİR DÖNÜŞÜM SÜRECİ BAŞLADI”

Kampanya kapsamında ilk imzaların Üsküdar'ın Salacak ilçesinde atıldığını söyleyen Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Sezayi Köse, şunları söyledi: “İstanbul'u afete hazır hale getirmek için yapılan inşaat yardımı kampanyası kapsamında İstanbul'da hızlı bir dönüşüm süreci başladı. En kısa zamanda, “Herkese hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

“YARISI KAMPANYAMIZIN BİZİM İÇİN ÇOK İYİ OLDU”

Yarımız kampanyasından yararlanan ve Salacak ilçesinde yaşayan Başkan Hayrullah, binalarının çok eski olduğunu ve çürümeye başladığını söyledi. 'Yarısı Bizden' kampanyasını duyar duymaz hemen başvurduklarını belirten Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu: “Başvurumuz kabul edildi. İstanbul'da ilk destek alan yer biziz. Çok mutluyuz. “Yarısı Bizden” kampanyası bizim için çok olumlu geçti. Katkıda bulunanlara; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına teşekkür ediyorum.” dedi.

Şüküre Başkanı isimli vatandaş ise şunları söyledi: “Evimiz yıkıldı, alt kısmı parçalandı. Durmazdı. Devletimiz bize destek olacak. “Allah devletimize sağlık versin” dedi.

Devletin hibe ve kredi sağladığı kampanyaya dahil olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Mesut Uçar, 1990 yılından bu yana Salacak ilçesinde yaşadığını söyledi. Burada yaşamaktan mutlu olduğunu belirten Uçar, şunları söyledi: “Ben istemiyorum burayı terket. Kampanya sayesinde artık huzur içindeyiz.” dedi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir