Universal Music Group'a lisanslanan tüm kayıtlı müzikler TikTok'tan kaldırıldı

Universal Music Group'a lisansı verilen tüm kayıtlı müzikler Perşembe gününden itibaren TikTok'tan kaldırıldı ve lisanslı müzik içeren tüm videolar devre dışı bırakıldı.

REKLAM

UMG ile TikTok arasındaki önceki lisans sözleşmesi 31 Ocak'ta sona ermişti.

Görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Universal Salı günü TikTok'u “müziğe adil değer ödemeden bir iş kurmaya çalışmakla” suçladı.

Universal, TikTok ile yapılan görüşmelerin sanatçılar ve şarkı yazarları için tazminat, kullanıcılar için çevrimiçi güvenlik ve yapay zekanın zararlarından korunma gibi konulara odaklandığını duyurdu.

TikTok, yaptığı açıklamada “Universal Music Group'un kendi açgözlülüğünü sanatçılarının çıkarlarının önüne koymasının üzücü ve hayal kırıklığı yarattığını” duyurdu.

Universal etiketinin aralarında Kendrick Lamar, U2 ve Bob Dylan gibi sanatçıların da bulunduğu geniş bir müzik repertuvarı var.

TikTok'un geniş kullanıcı kitlesine rağmen Universal'ın toplam gelirinin yalnızca %1'ini temsil ettiği belirtildi.

Universal yaptığı açıklamada, TikTok'un platformda yayınlanan müzik ihlallerini gidermek için hiçbir çaba göstermediğini vurguladı.

Çinli şirket ByteDance'in sahibi olduğu TikTok, bir milyarın üzerinde kullanıcısı ile dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir