Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Bürosu başkan yardımcısı görevden alındı

Rusya'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılım süreciyle savaş halinde olan ülkede kilit rol oynayan kurumdaki müfettişler, şüpheli bir sızıntıyı araştırıyor.

REKLAM

Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Bürosu başkanı Semen Krivonos, üst düzey yardımcılarından birinin, kurumdaki bilgi sızıntılarına ilişkin soruşturmada “olası çıkar çatışması” nedeniyle görevden alındığını söyledi.

Rusya'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılım süreciyle savaş halinde olan ülkede kilit rol oynayan kurumdaki müfettişler, şüpheli bir sızıntıyı araştırıyor.

Hükümet yolsuzluğun kökünü kazımaya ve hukukun üstünlüğünü koruyabileceğini göstermeye çalışırken, AB üyeliğini güvence altına almayı ve Rusya ile savaştan sonra yeniden inşaya yardımcı olacak yatırımcıları çekmeyi hedefliyor.

Krivonos, sızıntıyla ilgili soruşturmayla ilgili “olası bir çıkar çatışması” olduğunu kabul etmesinden sonra adı açıklanmayan çalışanı başkan yardımcısı olarak görevden aldığını söyledi.

Bir polis kaynağı Reuters'e, sızıntının devlet finansmanı kullanılarak yapılan bir otoyol inşaatı projesine yönelik soruşturmayı tehlikeye attığını söyledi.

Kiev'in Batılı ortaklarının yardımıyla oluşturulan Ukrayna'nın bağımsız yolsuzlukla mücadele kurumları Rus işgali sırasında çalışmalarını hızlandırdı, ancak gözlemciler bunların hâlâ güçlü bir direnişle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

“Yolsuzluğa karşı sıfır tolerans” politikasını uygulamaya çalışan Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, savunma bakanlığında yolsuzluk iddialarının ardından geçen yıl savunma bakanını görevden almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir