Türk Silahlı Kuvvetleri Mayıs'ta 3 büyük tatbikat yapacak

Uluslararası Anadolu Anka Tatbikatı 6-17 Mayıs tarihleri ​​arasında iki aşamada, 7-18 Mayıs tarihleri ​​arasında Denizkurdu-II tatbikatı ve 25 Nisan-8 Mayıs tarihleri ​​arasında bilgisayar destekli komuta merkezi olmak üzere EFES tatbikatı iki aşamada gerçekleştirilecek. ve fiili yangın Sahası aşaması 9'dan 30 Mayıs'a kadar.

Uluslararası tatbikat Anadolu Phoenix-2024, Azerbaycan, Katar, Polonya, Romanya, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin katılımıyla 3'üncü Ana Komuta Konya Jet Üssü'nde gerçekleştirilecek.

Tatbikatın amacı, personel kurtarma operasyonları çerçevesinde komuta kontrol sürecini test etmek ve geliştirmek, personel kurtarma görev gücü unsurları arasında ve muharebe ortamındaki diğer ülkelerle birlikte çalışabilirlik düzeyini iyileştirmek ve işbirliği alanlarını belirlemektir.

Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Özel Kuvvetler ekiplerinin yanı sıra yabancı unsurların da katılacağı tatbikatın basın günü 16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

[Uluslararası Anadolu Ankası 2023 Tatbikatı – Fotoğraf: AA]

Denizkurdu-II Tatbikatı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve bağlı Komutanlıkların operasyonel yönetim ve yönetim etkinliğinin değerlendirilmesini amaçlayan Denizkurdu-II tatbikatı, Marmaris'te gerçekleştirilecek.

Denizkurdu-II kapsamında, çoklu tehdit ortamında tatbikata katılan karargâh personelinin ve unsurların muhakeme, öngörü ve karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi ve diğer kuvvet komutanlıkları ile birlikte çalışabilirlik prosedürlerinin test edilmesi amaçlanıyor.

Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri de katılacak.

Bu kapsamda 6 Mayıs'ta Gölcük Deniz Komutanlığı'nda basın toplantısı düzenlenmiş, 7-16 Mayıs tarihleri ​​arasında operasyonel hazırlık kursları, fiili silah eğitimi ve çok tehditkar bir ortamda operasyonel eğitimler gerçekleştirilmiş, liman operasyonları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülmüştür. Aksaz'da 9-10 Mayıs ve 17-18 Mayıs tarihleri ​​arasında Kuvvet Komutanlığı birimlerinde, 11 Mayıs'ta ise gözlemci günü ve basın günü düzenlenecek.

    Seawolf Egzersizi 2024 - Fotoğraf: AA[ Denizkurdu Tatbikatı 2024 – Fotoğraf: AA]

100 su üstü gemisi, 8 denizaltı, 39 uçak, 16 helikopter, 28 insansız hava aracı, 7 insansız deniz aracı, 8 kişilik 2 SAT ekibi ve 3 ekipten oluşan tatbikata toplam 15 bin kişi katılacak. 5 kişiden oluşan SAS katılacak.

Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni giren “Marlin İDA” ve 6 kamikaze “Albatros İDA” da ilk kez tatbikat faaliyetlerine katılacak.

Tatbikata Hava Kuvvetleri Komutanlığından taarruz uçağı, hava ikaz ve kontrol uçağı, hedef çekme uçağı, A400M nakliye uçağı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından 6 sahil güvenlik botu da katılacak.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Egzersiz EFES-2024

Birleşik ve müşterek bilgisayar komuta ve saha atış tatbikatı EFES-2024, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ege Ordu Komutanlığının yönlendirme ve yönetiminde, dost ve müttefik ülkelerden unsurların katılımıyla gerçekleştiriliyor.

25 Nisan-8 Mayıs tarihleri ​​arasında Bilgisayar Destekli Komuta Noktası aşamasının gerçekleştirildiği tatbikat, 9-30 Mayıs tarihleri ​​arasında Etkili Atış Poligonu aşamasıyla devam edecek.

Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atış ve Tatbikat Bölgesi'nde gerçekleştirilecek tatbikat kapsamında, katılımcı ülke unsurlarıyla birlikte eğitilen müşterek karargah ve birliklerin askeri kabiliyet ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. ve verilecek tüm görevleri kapsayacak şekilde ortak operasyon ve savaşa hazırlık düzeyi.

EFES-2024 Tatbikatı bugüne kadar gerçekleştirilen EFES serisi tatbikatları arasında en çok katılımlı tatbikat olacaktır.

Bu kapsamda Türkiye, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Genel Komutanlığı tatbikatlarına katıldı. Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın yanı sıra diğer bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil kuruluşlar.

EFES-2022- Fotoğraf: AA[EFES-2022- Fotoğraf: AA]

Tatbikata ayrıca Almanya, ABD, Arnavutluk, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Brezilya, Burkina Faso, Fas, Filipinler, Fransa, Gambiya, Gine ve Gürcistan da katıldı. , İtalya, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kore Cumhuriyeti, Kongo, Kosova, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Mısır, Letonya, Libya, Macaristan, Mali, Meksika, Moğolistan, Moldova, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Tanzanya, Uganda, Zambiya ve Zimbabve'nin de aralarında bulunduğu 49 ülkeden Ruanda, Somali, Suudi Arabistan, Tacikistan, askeri personel, birlikler ve unsurlar katılacak.

Tatbikat kapsamında 48 savunma sanayi firması, 28 Mayıs'ta İzmir Seferihisar Doğanbey tatbikat alanında savunma sanayii sergisi açacak. Tatbikatın gerçek atış aşamasının elit gözlem günü 29-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir