Tavuklarını ayılardan korumak için yerden 25 metre yüksekte bir kümes kurdu.

İlçenin Kaplıca köyünde yaşayan Gölge, geçen hafta ayı saldırısında tavuklarından bazılarının ölmesi üzerine bu duruma çözüm aramaya başladı. Tavuklarını ayıların ulaşamayacağı yükseklikte tutmaya karar veren Gölge, ağaçların arasından ilkel bir teleferik hattı inşa etti.

Gölge, tavuk kümesini yük taşımaya uygun bir hatta yerleştiriyor ve geceleri de horoz ve 8 tavuğun bulunduğu tavuk kümesini yerden 25 metre yüksekte tutuyor. Shadow, makara sistemiyle sabahları tavuk kümesini aşağıya indirerek horozlarını ve tavuklarını besliyor.

“Kümesi yukarı çekersem ayının ona ulaşamayacağını düşünerek sistemi geliştirdim.”

Tavuklarının birçoğunun yabani hayvanlardan zarar gördüğünü söyleyen Kasım Göl, şöyle konuştu: “Teleferik sistemini düşündüm. Kümesi yukarı çektiğimde ayının bana ulaşamayacağını düşünerek sistemi geliştirdim. Düzenlemeler yaptıktan sonra.” Ayı 2 gün önce geldi ama kümese zarar veremiyor ya da ulaşamıyor. Allah'a şükür tavukları ayıdan kurtardım.” Dedi.

Gölge, gündüzleri tavuklarla ilgilendiğini belirterek, şöyle konuştu: “Akşamları onları kümese alıyorum. Yaklaşık 25 metre yüksekliğe çıkarıyorum. Akşamları güvendeler. Sabahları indiriyorum. ve aynı şekilde kilitlerini açın. İyi bir koruma sistemidir, herkese tavsiye ederim.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir