Samsunspor – Trabzonspor maçının ardından teknik direktörler maçı değerlendirdi

genişletmek

KAYNAK DHA

Kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, şunları söyledi: “Bu takımı ve bu taraftarı neden bu kadar sevdiğimi bugün eminim herkes daha iyi anlayacaktır. Bugün sahada inanılmaz bir birlik gösterdik. İlk ve ikinci yarıda taktiksel olarak iyi bir oyun sergiledik. Çok zorlu bir rakibe karşı oynadık. Bu galibiyeti almak çok özeldi. Taktiğimizi maç öncesinde belirledik. Taktiksel olarak rakibe hiç şans vermezdik. Bu bizim planımızdı. Bunu çok iyi yaptık. Baskıyla rakibin nefes almasına izin vermedik. Bugün oyuncularımızla birlikte yürüyeceğiniz yolların çok önemli olduğunu söyledik. Bunu inanılmaz derecede iyi yaptılar. Bunu çok iyi yaptılar. Takım olarak sadece ilk 11 değil, benchten gelenler de çok iyi performans gösterdi. Kazandığımız için çok mutluyuz dedi.

Ancelotti'nin Cadiz maçı sonrası Arda Güler ile ilgili açıklaması

SON MAÇIMIZA KADAR AYNI KONSANTRASYON, İSTEK VE İSTEKLE OYNAYACAĞIZ

Şampiyonanın son maçına kadar aynı konsantrasyon ve istekle oynayacaklarını belirten Gisdol, şöyle konuştu: “Ben matematik öğretmeni değilim. Çok fazla rakamla uğraşmak istemiyorum. Eğer bize 'tamamen ligdeyiz' dersen sana %100 inanırım. Bugünkü galibiyetle ileriye doğru büyük bir adım attık. Eğer biri bize şampiyona bitmeden 43 puana ulaştığımızı söyleseydi kimse inanmazdı. Son maça kadar aynı konsantrasyon, istek ve istekle oynayacağız” dedi.

Samsunspor'un çok basit, basit ama çok güçlü bir oyun sergilediğini belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, şunları söyledi: “Evlerinde oynadıkları 11 maçın 7'sini kazandılar ve sadece 1 mağlubiyet aldılar. Basit ama doğru ve bunu kararlılıkla uygulayan bir ekip. Direkt oyunları var ve hepsinden önemlisi burada ikinci topa yaklaşması, ardından ortalar yapması ve ayrıca rakibin arkasına şiddetli koşular yapması gerekiyordu. Bu plan her maçta böyle, burada ve deplasmanda oynadıklarında güçlü oyunlarını oynayarak bunu yansıtıyorlar. Özellikle oyunun başında doğru cevap veremedik. Maça girerken buna benzer deneyimlerimiz oldu ama sonrasında penaltı geldi. Daha sonra bizim gibi bir takıma yakışmayan organizasyon bozukluğu nedeniyle gol yedik. Rakip 2-0 öne geçiyor. Daha sonra tam oyuna devam edecekken golü bulduk. Tam maça devam edecekken bu kez kornerden kendi kalemize gol yedik. Maçın başında 3-1 mağlup olduk. Mümkün? Olabilir. Geçen hafta 2 farklı mağlubiyet yaşadık. İkinci yarı daha iyi oynamamız gerekiyordu. Top bizde mi? Evet top bizde. Zaten bunu bekliyorduk. Ancak biz bunu beklerken, bu maçı oynarken, özellikle oyunu yaymak için çok fazla oyuncumuzun olduğu ceza sahasında kısa paslar veya ortalar yapmak zorunda kaldık. Üzerine eğildiğinizde, bu baskı yoğunluğu rakibinizin düşmesine neden olacaktır. Zaman zaman söyledik ama sonuçlandıramadık” dedi.

Vanspor sahadan çekildi

ŞAMPİYONLUĞU 3. BİTİRMEK İSTİYORUZ

Şampiyonayı 3. sırada bitirmek istediklerini belirten Avcı, şöyle konuştu: “Maçın başından sonuna kadar hem bireysel hem de oyun performanslarımızın çok gerisinde olduğu ve bunun adil ya da yerinde olmadığı hepimiz için açıktı. hepsi zarif Rakipleriniz arasındaki üçüncülük açısından şampiyonaya baktığınızda, hafta başında rakiplerden biri kazansa bile biri diğerinden 6 puan, diğeri ise 7 puan öndeydi. 4 puana düştü, bu farklıydı, futbolda bazen kaybedersiniz ama rakibin istediği karşısında kaybedersiniz. Bugün rakibimizle daha fazla temas kurdu, bu da normal bir durum. Samsun bir futbol şehridir. Geçmişi, tarihi ve stadyumuyla ilk kez buraya geldim. Bunu yapanları tebrik ediyorum. Futbolun iyileştirici gücü olan güzel bir oyun olduğunu da belirtmek isterim. Burada sadece bir soru değil, genel olarak söylüyorum. Dilimizi, üslubumuzu değiştirmezsek kalbimizi değiştiremeyiz. Hayatta ölüm yok, yaşam yok, savaş yok. Bir kavga var. Onun için bu, yaşamla ölüm arasında bir oyun değil. Bu tarihte oynandı ve oynanmaya devam edecek. Lütfen bu oyuna böyle bakalım. Rakibimizi mücadelesinden dolayı tebrik ediyoruz. Sonraki maçlarda başarılar diliyorum. Bizim için 3-4 gün sonra Çarşamba gününe bir adım kaldı. Finalde oynayacağımız bir kupa var. İstanbul'da oynayacağız. Şimdi buradan ne çıkaracağız? Oyun ve performans açısından olumsuzlukların fazla olduğu bu durumu ortadan kaldırıp çarşamba günkü Karagümrük maçına daha konsantre ve doğru oyunla hazırlanmak, bundan sonra kalan 3 maçımızı da şampiyonada tamamlamak istiyoruz. En iyi şekilde şampiyonayı 3. sırada tamamlayacağız. Buradan öğreneceğimiz derslerdir dedi.

Beşiktaş'ın genç golcüsüyle yeni sözleşme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir