Ripple (XRP) CEO'su SEC'in Ether ETF'lerini Savundu

Ripple (XRP) CEO'su Brad Garlinghouse, katıldığı bir etkinlikte bir kez daha ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nu (SEC) hedef aldı. Kripto para dünyasının kanaat önderi, SEC'in kripto paralara karşı önyargılı tutumunu eleştirdi.

Las Vegas'ta düzenlenen XRP 2024 etkinliğinde konuşan Garlinghouse, Ripple Labs ve Ethereum ağının ana kripto para birimi olan Ether (ETH) tarafından ihraç edilen XRP token'ının menkul kıymet olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi. beyan.

XRP ve ETH aynı kaderi mi paylaşıyor?

İlginç bir şekilde, Ripple Labs CEO'su Ethereum'u ve onun altcoinlerini savundu. SEC, yıllar önce şirketin menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla şirkete karşı büyük bir dava açmıştı.

Deneme sırasında eski bir SEC üyesinin Ethereum'u bir menkul kıymet olarak tanımlamaması, aynı koşulların neden XRP için geçerli olmadığı konusunda tepkilere neden oldu. Federal yargıç Analisa Torres geçen yıl Ripple'ın menkul kıymet olmadığına karar vermesine rağmen dava henüz kesin bir zafer veya yenilgiyle sonuçlanmadı.

Garlinghouse, etkinlikte yaptığı konuşmada Komisyon Başkanı Gary Gensler'i eleştirdi ve onun “etik olmayan” davrandığını iddia etti.

Ether ETF'leri Onay Alacak mı?

Ocak ayında ABD'de spot Bitcoin ETF'lerinin listelenmesinin ardından tüm gözler Ether'e çevrildi. SEC, neredeyse on yıldır BTC fonu elde etmek için kapısını çalan şirketleri engelledi. Komisyon, çeşitli nedenlerden dolayı başvuruları sürekli olarak ertelemeyi veya reddetmeyi seçmiştir.

ETF ihraççısı Grayscale'in geçen yıl SEC'e karşı kazandığı zafer, diğer şirketlerin BTC fonlarını listelemesine yol açtı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum'un bir menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılamayacağı konusunda net bir pozisyon almadı. Bu, kripto para birimi düzenlemeleri ve yatırımcılar için belirsizlik yaratıyor.

SEC, bazı Ethereum işlemlerini yatırım sözleşmeleri olarak değerlendiriyor, bu da bunların menkul kıymet düzenlemelerine tabi olabileceği anlamına geliyor.

Consensys, SEC'in aksi bir hamle yapmasını engellemek için Hinman belgelerine dayanarak yeni bir dava açtı. Şirkete göre Komisyon daha önce Ether'i kapsamı dışında bırakmıştı. Bu faktör aynı zamanda Hakim Analisa Torres'in Ripple davasındaki kararını da etkiledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir