Putin: Teröristlerin arkasında olanları tespit edip cezalandıracağız

Putin, “Crocus Belediye Binası” konser salonunda meydana gelen ve 133 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili ulusa seslendi.

REKLAM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle 24 Mart'ı ulusal yas ilan ettiğini belirterek, “Rusya'ya ve halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlere destek veren herkesi tespit edip cezalandıracağız” dedi.

Saldırıyı “kanlı ve barbar bir terör eylemi” olarak nitelendiren Putin, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine gerekli her türlü desteğin verileceğini belirten Putin, şöyle konuştu: “Akraba ve dostlarını kaybeden herkese derin ve samimi başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Sizinle birlikte tüm ülke ve tüm halkımız acı çekiyor. “24 Mart'ı ulusal yas günü ilan ediyorum” dedi.

Putin, Moskova dahil Rusya'nın tüm bölgelerinde terörle mücadeleye yönelik ek tedbirlerin hayata geçirildiğini belirterek, “Şimdi önemli olan bu kanlı katliamın arkasında olanların yeni bir suç işlemesinin engellenmesidir” dedi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin bilgi veren Putin, şunları söyledi: “Terör saldırısının doğrudan faili olan, insanları vurup öldüren 4 kişi de bulunarak gözaltına alındı. Kaçmaya çalıştılar ve Ukrayna'ya doğru gidiyorlardı. “İlk bilgilere göre Ukrayna, devlet sınırını geçmek için (teröristlere) bir pencere hazırladı” dedi.

Toplamda 11 kişinin tutuklandığını belirten Putin, şunları söyledi:

“Rusya Federal Güvenlik Servisi ve diğer kolluk kuvvetleri, teröristlere ulaşım sağlayan tüm yerleri, silah ve mühimmat saklanma yerlerini tespit etmek ve keşfetmek, olay yerinden uzaktaki rotalarını planlamak ve onlara yardım etmek için çalışıyor.”

“Toplu katliamla karşı karşıyayız”

Saldırının tüm detaylarının ortaya çıkacağını vurgulayan Putin, şöyle konuştu: “Özenle planlanmış bir terör saldırısıyla ve önceden hazırlanmış toplu insan katliamıyla karşı karşıyayız. Suçlular soğukkanlılıkla ve kasten vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı yakın mesafeden vurarak öldürdüler. “Bir zamanlar işgal altındaki topraklarda katliamlar gerçekleştiren Naziler gibi, kanlı bir gözdağı eylemi olan 'gösteri infazı' gerçekleştirmeyi planladılar” dedi.

Saldırıya karışan herkesin cezalandırılacağını vurgulayan Putin, şöyle konuştu: “Rusya'ya ve halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlere destek veren herkesi tespit edip cezalandıracağız. “Tekrar ediyorum, Rusya'ya ve halkımıza bu darbeyi, bu zulmü hazırlayanları, teröristlere destek verenleri tespit edip cezalandıracağız” dedi.

Terörün ne olduğunu bildiklerini belirten Putin, teröre karşı diğer ülkelerin de işbirliğine güvendiklerini söyledi.

Teröristlerin insan sayılamayacağını, milletlerinin olmadığını belirten Putin, şöyle konuştu: “Onların gelecekleri yok. Artık ortak görevimiz bir tarafta, cephede savaşan yoldaşlarımızla, tüm yurttaşlarımızla birlikte durmaktır. “Öyle olacağına inanıyorum, çünkü hiçbir şey ve hiç kimse birliğimizi ve irademizi, kararlılığımızı ve cesaretimizi, birleşmiş Rusya halkının gücünü sarsamayacak.” değerlendirmesini yaptı.

Putin, Rusya'nın zaten zor dönemlerden geçtiğini ve her geçen gün daha da güçlenerek yoluna devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir