Otizm Farkındalık Haftası'na çocuklara özel gösteri damgasını vurdu – KÜLTÜR SANAT

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Otizm Farkındalık Haftası”nda fark yarattı.
İzmir İktisat Kongresi programına otizmli öğrencilerin canlı performansları damgasını vurdu.
Ünlü müzik grubu Sakiler'in de sahne aldığı programda birbirinden güzel şarkılardan etkilenen özel çocuklar, dans ve müzik eşliğinde eğlendi.
Program, Moris Bencuya Özel Eğitim Okulu korosunun seslendirdiği “Büyüyünce ne olacağım anne” şarkısıyla başladı; Metehan Yıldırım'ın “Arkadaşım Eşeği”, Kaşif Efe Demir'in “23 Nisan” ve Can Kıvraklar'ın “Hatırla Sevgili” performansıyla devam etti. Ardından Çiğli Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencisi Sancak Deniz Atik piyano çaldı. annesi Melek Atik de piyano çalıyordu. Kendisine “Uzun İnce Bir Yoldadım” türküsü eşlik etti.
Bornova İsmet Sezgin Ortaokulu özel eğitim sınıfı öğrencisi İrem Akyol'un seslendirdiği “Perdenin Arkasında” ve “Fasa Fiso” şarkıları izleyicilerden büyük alkış aldı.
Karşıyaka Meslek Yüksekokulu Özel Eğitim Okulu öğrencisi Görkem Agit'in piyano resitaliyle devam eden program, üniversitenin müzik bölümü mezunu otistik konuk Ateş Güldoğan'ın solo resitali konuklardan büyük beğeni topladı.
Ünlü müzik grubu Sakiler özel çocukları yalnız bırakmadı
Moris Bencuya Özel Eğitim Okulu öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan halk oyunları ekibinin zeybek gösterisiyle devam eden program, Sakiler müzik grubunun solisti Hasan Gözetlik'in sahnedeki olağanüstü performansıyla sona erdi. Tüm özel öğrencileri sahneye davet eden Gözetlik, grubun sevilen şarkısı 'Dünyadan Uzak'ı gençlerle birlikte seslendirdi.
“Çocuklarımız bir zafer hikayesidir”
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr., sahnede özel çocuklara plaketlerini takdim etti. Ömer Yahşi, eğitim sisteminde özel çocukların ilk sırada yer aldığını vurguladı. “Bu, çocuklarımızla, aileleriyle ve öğretmenleriyle birlikte bir zafer hikayesi.” Yahşi, şöyle konuştu: 'İzmirli bir eğitim ailesi olarak en büyük gururumuz ve gururumuz, evinde kaderiyle baş başa kalan, okul sırası bekleyen bir tek özel öğrencimizin olmamasıdır. Çocuklarımızın hayatlarına dokunmak, onların içindeki güzellikleri görünür kılmak, onlara yol açmak en büyük önceliğimiz. Bu akşam çocuklarımızın birbirinden güzel performanslarına tanık olduk ve onlarla bir kez daha gurur duyduk. Özel çocuklarımız için canla başla çalışan, hayatlarını onlara adayan ebeveynlerimiz de bizim için çok kıymetli. Ayrıca bizleri hayal kırıklığına uğratmayan, bu özel gecemizde büyük desteğiyle yanımızda olan ve bize gönüllerini açan Sakiler grubuna da teşekkür ediyorum. Bu akşam çocuklarımızın gözlerinde beliren küçük ışıkta, onların minik yüreklerinde yer bulan uçsuz bucaksız dünyaya misafir olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onların heyecanı ve coşkusu bize her gün yeni bir umut ve ilham kaynağı veriyor. Tüm öğretmenlerimizi ve velilerimizi saygı, sevgi ve sevgiyle selamlıyorum.'
Otizm Farkındalık Haftası etkinlikleri
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15-19 Nisan tarihleri ​​arasında Otizm Farkındalık Haftası'nda çeşitli etkinliklerle halkı bilinçlendirdi. Hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, İzmir Kız Lisesi konferans salonunda düzenlenen panelle başladı. Panelde; Demokrasi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Ünlü; “Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklar ve eğitimi”, Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Doç. Dr. Dr. Ahmet Bilal Özbek; “Otizm spektrum bozukluğu olan çocuklarda alternatif iletişim ve teknoloji kullanımı”, prof. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Doç. Dr. Sezen Köse; “Otizm Spektrumunda Çocuk ve Gençlerde Davranış Sorunlarına Yaklaşımlar” başlıklı bir sunum yaptı. Ardından anne, baba, öğretmen ve gönüllü konuşmacıların katılımıyla otizm spektrum bozukluğu konulu program gerçekleştirildi. Otizm spektrum bozukluğu tanısı alan gençlerin başarı öykülerinin paylaşıldığı ve yazar Moris Karmona'nın konuşmacı olarak katıldığı programda, yüzme, müzik ve resim dallarında başarılara imza atan Tuna Tunca, Cem Vardarcı ve Deniz Candoğan, anılarını anlattılar. başarı Öyküleri.
Üniversite öğrencisi Mehmet Atalay'ın üniversite hayatını anlattığı programda, otizm ve Asperger sendromu tanısı alan danışman Burçak Akdeniz ve müzik öğretmeni Lal Günsu Ergüven çalışma hayatı deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Haftanın son gününde Konak Saat Kulesi çevresinde özel öğrencilerin kendi elleriyle yaptığı el sanatları ve resimler sergilendi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Açılışını Ömer Yahşi'nin yaptığı ve özel ürünlerin yer aldığı sergi vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir