Milan neden gece yarısından sonra dondurma ve pizza satışını yasaklamaya hazırlanıyor?

Bu haberin ilk yayınlandığı dil İngilizcedir.

Gürültü şikayetleriyle mücadele etmek için Milan gece geç saatte atıştırmalıkları yasaklamaya hazırlanıyor. Dondurmayla ilgili bu “savaş” yeni değil ve birçok insan bundan hoşlanmıyor

REKLAM

İtalya'nın Milano kenti, kent sakinlerinin “huzurunu ve sağlığını” korumak amacıyla gece yarısından sonra dondurma ve atıştırmalık satışını yasaklayan yeni bir yasa tasarısı hazırlıyor.

Kabul edilmesi halinde kentin yerel yönetiminin başlattığı girişim önümüzdeki ay yürürlüğe girecek. Kasım ayına kadar geçerli olacak yeni yasa, İtalyan kültürünün bir parçası olan gece dondurmalarının satışına sınırlama getirecek.

Teklifte, gürültülü grupların sokakları doldurmasını önlemek ve bölge sakinlerini uyanık tutmak amacıyla pizza ve içecekler de dahil olmak üzere tüm paket yiyeceklerin hafta içi saat 12.30'dan, hafta sonları ve resmi tatillerde ise saat 1.30'dan sonra yasaklanması öngörülüyor.

Yasak, Brera ve Ticinese gibi merkezi bölgelerin yanı sıra Darsena, Lazzaretto, Corso Como ve Arco della Pace ve Navigli gibi gece hayatı bölgeleri de dahil olmak üzere Milano'nun 12 mahallesinde geçerli olacak.

Geçen ay belediye başkanı Giuseppe Sala “nüfusun önemli bir kesiminin aşırı gürültüden şikayetçi olduğunu” açıkladı.

Sala, girişimi şu sözlerle savundu: “Sabah erkenden çalışmak zorunda olanlar ve işlerini yapmak isteyenler de dahil olmak üzere tüm vatandaşları dinlemek benim görevimdir.”

Güvenlikten sorumlu belediye başkan yardımcısı Marco Granelli, sosyal medyada şunları yazdı: “Sosyalleşme, eğlence, tüccarların ve girişimcilerin serbest ekonomik faaliyetleri, sakinlerin huzuru ve sağlığı arasında bir denge arıyoruz”.

Bu, Milan'ın gece geç saatlere kadar dondurma satışını yasaklamaya çalıştığı ilk sefer değil.

2013 yılında, dönemin Belediye Başkanı Giuliano Pisapia'nın belediye meclisi, gece yarısı dondurma yiyenleri sokaklardan uzaklaştırma girişiminde başarısız oldu. Önerilen önlemler, İtalyan medyasının “konilerin savaşı” olarak tanımladığı bir tepkiye yol açtı.

Vatandaşların yeni tasarıya karşı çıkmak ve değişiklik önermek için Mayıs ayı başına kadar süreleri var.

İtalya kamu işletmecileri ve turizm federasyonu Fipe'nin başkanı Lino Stoppani, Messaggero'ya “Gece hayatı sorunu var, ancak bu kural yalnızca işletmeler için kayıp yaratacaktır” dedi.

Buna yanıt olarak Roma Belediye Başkanı Lorenza Bonaccorsi gazeteye şunları söyledi: “Bana kalsaydı, merkezde paketli alkol satışını yasaklardım.”

Ek kaynaklar • Haberci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir