Mersin'in nesi meşhurdur? Mersin'in en meşhur yemekleri ve alınacak hediyeler

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Mersin'de nerede?

Mersin, Akdeniz bölgesinde yer alan şehirlerden biridir. En büyük illerden biri olan Mersin'in Tarsus, Anamur, Aydıncık ve daha birçok ilçesi bulunmaktadır. Güney konumundan dolayı sahile oldukça yakındır. Bu nedenle yerli ve yabancı turistler buraya büyük ilgi gösteriyor.

Mersin'in nesi meşhurdur?

Mersin'in en meşhur ürünü cezerye olarak bilinir. Mersin cezeryesinin yaprak, küp ve daha birçok çeşidi bulunmaktadır. Ayrıca Mersin'e özgü tantuni de var. Üstelik pek çok yerde aynı lezzeti bulmak oldukça zordur. Ayrıca Mersin'in bir mahallesi olan Anamur muzuyla, Silifke ise yoğurduyla ünlüdür.

Mersin'in en meşhur yemekleri ve alınacak hediyeler

Mersin'in çok gelişmiş bir mutfağı var. Hatta bazılarının ünü ülke sınırlarını bile aşmayı başarmıştır. Mersin'in en meşhur yemekleri şunlardır;

-Mersin Tantuni.

– Humus.

– Tarsus kebabı.

– Küçük lahmacun.

– Biberli.

– Ispanaklı kısa hamurlu pasta üçgeni.

– Kıymalı ve Nohutlu Patlıcan Dolması.

Mersin'den alınabilecek hediyelik eşyalar da bulunmaktadır. Bunlar arasında cezerye, yöresel şalvar, Ashabı Kehf tepsisi, Kızkalesi anahtarlığı, şalgam suyu ve Tarsus kahvesi yer alıyor. Pek çok farklı hediyelik eşya bulabilirsiniz. Aslında her zevke hitap eden hediyelik eşyaların Mersin'de rahatlıkla bulunduğunu söylemek daha doğru olur.

Mersin'de Gezilecek ve Görülecek Yerler

Mersin genel olarak bir liman kentidir. Burada ticaret oldukça gelişmiştir. Şehir merkezinde gezilecek yerler ve uzun bir plaj bulunmaktadır. Başlıca gezilecek yerler ilçelerinde bulunmaktadır. Mersin'de gezilecek ve görülecek başlıca yerler şunlardır:

– Mersin Denizcilik Müzesi

– Tarsus Hayvanat Bahçesi

– Tarsus Barajı

– Mut Yerköprü şelalesi

– Kızlar Kalesi

– Ashabi Kehf Mağarası

– Cennet ve cehennem

– Mersin Limanı

– Tarsus Şelalesi

– Maden gemisi Nusret

Mersin'e gelenler çok eğlenebilirler. Şehir merkezinde deniz ve çok sayıda alışveriş merkezinin bulunduğu biliniyor. Hem yemekleri hem de gezilecek yerleri ile meşhur bir yer. Elbette yaz aylarında buranın oldukça sıcak olduğu biliniyor. Kış ayları çok soğuk değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir