Kapatılması günün gündemi oldu: Muhtarların yeşil pasaport talepleri, meclis üyeliği… – Son Dakika Türkiye Haberleri

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların taleplerini sıraladı. Özünal'ın meclis üyeliği ve muhtarlara yeşil pasaport talebi dikkat çekti.

Mehmet Özünal, maliyetlerin yüksek olması, fonksiyonların azalması gibi nedenlerle muhtarlıkların kapatılacağı yönündeki söylentilere ilişkin, şöyle konuştu: “Muhtarsız bir toplum zor olur. Karar hükümette. Artık kapatılacak diye bir şey yok. Seçimler Oldu ve bitti. Bu konular gündeme gelecek. Ancak bu boş bir haber.

“ŞEFLER DEVLET İLE MİLLET ARASINDA KÖPRÜDİR”

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan Özünal, e-Devlet sisteminin aktif olarak kullanılmasıyla muhtarlıkların işlevlerinin azalacağı yönündeki söylentilere ilişkin kapatma gündemini Elips Haber'de Deniz Dalgıç'a anlattı.

Özünal, şöyle konuştu: “Evet, e-Devlet ile vatandaşların belgelerini internet üzerinden alması kolaylaştı. Ülkemiz modern dünya standartlarına yaklaşıyor. Her şey ikamet belgesinin veya kimlik kartının kopyası değildir. Liderin başka temel görevleri de vardır. Muhtar, devlet ile millet arasındaki hizmet köprüsüdür. Milletin kafasındaki düşünceleri alıp, uygulanması gereken yerlere iletir. Takdir yetkisi hâlâ hükümete aittir. Kapatmak istiyorsa kapatabilir” dedi.

“YEŞİL PASAPORTU VERMEK ZORUNDASINIZ”

Liderlerin taleplerini sıralayan Özünal, şunları söyledi: “Yapıları yoktu ama yapıldı. İnternetleri yoktu, internetleri vardı. Bunlar yasalaştı. Yasa çıkınca her belediye muhtarlara fırsat sunmaya başladı. Kendi internetini yapıyor. Bilgisayarı yere koyuyor. İncelemesini yapıyor. Patronla her şey yolunda mı? HAYIR. Diğer kamu çalışanları gibi biz de pasaport alıyoruz. İkinci isteğimiz ise çok büyük ve yoğun mahallelerin olması. Nüfusu 20-30 bin olan mahalleler ve köyler var. Bunlar için ülke genelinde bir kota oluşturulmalıdır. Bunlar hem lider hem de yönetim kurulu üyesi olmalıdır. “Onur görevi gören liderlere yeşil pasaport verilmeli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir