İsrail'in Refah'taki Yerinden Edilmiş Filistinliler Kampını Bombalamasında 40 Kişi Öldü – Son Dakika Dünya Haberleri

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı.

Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin cenazeleri ile yaralıların hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Görgü tanıkları şunları söyledi: “İsrail ordusunun bombardımanı, kamptaki birçok çadırın yıkılmasına ve yakılmasına neden oldu. Bu kamp, ​​İsrail ordusunun tahliye etmek istediği bölgede, binlerce insanın yaşadığı Refah şehrinde bulunmuyor. Yerinden edilmiş Filistinliler”.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırdığını söyledi.

“KAYIPLARI ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Şehrin kuzeybatısında yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampın İsrail savaş uçakları tarafından acımasızca bombalanması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.” ​​Kayıpları arama çalışmaları sürüyor.”

Uluslararası Adalet Divanı, 24 Mayıs'ta aldığı yeni tedbir kararıyla, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması, insani yardımları engellememesi ve Birleşmiş Milletler yetkililerinin suçlarını araştırmak üzere Gazze'ye girmesine izin vermesi gerektiğine hükmetti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 239'u çocuk, 10,93'ü kadın olmak üzere 35 bin 984 Filistinli öldürüldü, 80 bin 643 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir