İsrail'in Lübnan'da sağlık merkezine saldırısı: 7 ölü, 4 yaralı

Lübnan Ambulans Birliği'ne göre, Salı gece yarısından sonra düzenlenen hava saldırısı, İslami Acil Durum ve Kurtarma Birlikleri'nin tıbbi tesisini vurdu; bu, İsrail-Lübnan sınırında yaşanan şiddet olaylarından bu yana yaşanan en ölümcül saldırılardan biri oldu.

REKLAM

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki bir sağlık merkezine düzenlediği hava saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti.

Sünni Müslüman cemaati Cemaat-ül İslami'ye ait, ambulans hizmeti ve acil durum ve kurtarma merkezi olarak kullanılan tesise düzenlenen saldırıda 4 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Hebbariye köyüne düzenlediği saldırıda sağlık personeli ve kurtarıcıların da aralarında bulunduğu en az altı kişinin öldüğünü söyledi.

Lübnan basınında İsrail'in salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece gerçekleştirdiği saldırıda acil kurtarma ekibinden 7 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Lübnan Ambulans Derneği'ne göre, sınır boyunca patlak veren şiddet olaylarından (7 Ekim 2023) bu yana en ölümcül saldırılardan biri olan, Salı günü gece yarısından sonra İslami Acil Durum ve Kurtarma Birlikleri'nin tıbbi ofisine düzenlenen hava saldırısı.

İsrail ordusu, Hebbariya'da bir askeri binayı vurduğunu ve biri Cemaat-ül İslami'ye mensup olan militanları öldürdüğünü söyledi.

Ayrıca İsrail ordusundan yapılan açıklamada saldırganın İsrail'e yönelik saldırılara karıştığı belirtildi.

Hizbullah İsrail'e roketle karşılık verdi

Sağlık çalışanlarına yönelik hava saldırısını kınayan İran destekli Hizbullah, sabah saatlerinde İsrail ile sınır bölgesini roket yağmuruna tuttu.

Hizbullah'ın attığı onlarca roketten birinin Kiryat Şimona'daki bir fabrikaya çarparak 25 yaşındaki İsrail vatandaşının ölümüne neden olduğu bildirildi.

İsrail ordusu Hizbullah'ın 30 roket ateşlediğini söyledi.

Bu arada çatışma nedeniyle gerilimin arttığı Lübnan sınırında İsrail ordusunun bazı yolları sivil araç trafiğine kapattığı bildirildi.

Times of Israel gazetesinin haberinde sivil araç trafiğine kapatılan yolların Yukarı Celile bölgesinin Lübnan sınırına yakın bölgeleri olduğu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir