İsrail'in Gazze'nin orta ve kuzeyindeki saldırılarında 17 Filistinli hayatını kaybetti

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail ordusu, çok sayıda bina ve evi yıktığı, sakinlerini göçe zorladığı Nusayrat mülteci kampından çekildi.

Ardından Gazze'nin merkezindeki Nusayrat mülteci kampının kuzeyi ile Deyr el Belah şehrinin doğusuna yoğun topçu ateşi ve hava saldırıları düzenlendi.

İsrail ordusunun, 36 saatten fazla bir süre boyunca karadan girdiği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun kentinden de çekilmesi, hem yerleşim hem de tarım alanlarında büyük yıkıma neden oldu.

İsrail askerleri karadan Beyt Hanun şehrine girdiğinde, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı merkezi kuşattı ve bazı Filistinlileri tutukladı.

İsrail, Gazze kentindeki Şati mülteci kampının yanı sıra Şucayye, Zeytun ve Şeyh Rıdvan mahallelerine yönelik hava saldırılarını artırdı.

İsrail ordusunun Gazze kentine yönelik artan hava saldırılarında 2'si çocuk 17 sivilin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı iddia edildi.

Yerel kaynaklar, İsrail'in Gazze şehrinin batı kesimindeki Şati mülteci kampında sığınma merkezi olarak kullanılan Şuhaybir okuluna düzenlediği saldırı sonrasında 2'si çocuk 4 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk ve 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 899 Filistinli öldürüldü, 76 bin 664 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir