İsrail Savunma Bakanı Galant, “Çok yakında Refah'ı işgal etme” tehdidinde bulundu

Yediot Ahronot gazetesinin yayımladığı habere göre Gallant, İsrail ordusunun kontrolündeki Netzarim koridorunda askerleri denetlerken bir açıklama yaptı.

Gallant konuşmasında, “Hamas'ın esir değişimi konusunda herhangi bir anlaşmaya varma niyetinde olmadığına dair endişe verici işaretler gözlemledik. Bu, Refah ve Gazze Şeridi'nin diğer bölgelerine çok yakında güçlü bir askeri operasyon anlamına geliyor.” dedi.


Kahire'de tutuklu değişimi görüşmeleri

Kahire'de, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğuyla hazırlanan yeni ateşkes ve karşılıklı esir değişimi anlaşması tartışılıyor. İsrail, Hamas'ın ateşkes teklifine yanıt vermeden Kahire'ye heyet göndermeyeceğini ve savaşın sona erdirilmesini kabul etmediğini söylüyor.

Başta Başbakan Binyamin Netanyahu olmak üzere önde gelen İsrailli isimler, İsrail hükümetinin uyarılarına rağmen, güney Gazze Şeridi'nde en az bir kez zorla yerinden edilen yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin yaşadığı Refah'a kara saldırısı başlatacaklarını yineledi. Uluslararası topluluk.

Hamas ise imzalanacak esir takası anlaşmasında Gazze'deki savaşı sona erdirecek kalıcı ateşkesin garanti altına alınması çağrısında bulunuyor.

İsrailli yetkililere göre Gazze Şeridi'nde bazıları canlı, bazıları ölü olmak üzere 130'dan fazla İsrailli tutuklu bulunuyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülen İsrailli tutuklu sayısının 70'i aştığını duyurdu. İsrailli tutukluların yakınları ve destekçileri, Refah saldırısının “bunun, İsrail'in göz ardı edilmesi anlamına geldiği” uyarısında bulunuyor. mahkumların hayatları”.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 24.000'den fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 34.000'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. Gazze Şeridi'nde insani felaket ve yıkımla karşı karşıya kalan İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda “soykırım” suçlamasıyla yargılandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir