İsrail medyası: Savaş kabinesi İran saldırısına yanıt verme kararı aldı

İsrail medyası, savaş kabinesinin İran'ın hava saldırısına “açık ve etkili” yanıt verme kararı aldığını duyurdu.

REKLAM

İsrail televizyonu Channel 12, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına karşılık konusunda karar verdiğini duyurdu. Amerikan televizyonu NBC, İsrail'in İran saldırısına vereceği tepkinin “an meselesi” olabileceğini duyurdu.

Kanal 12 televizyonunun haberinde, savaş kabinesinin İran'ın saldırısına “açık ve etkili” yanıt verme kararı aldığı belirtilirken, İsrail'in tepkisinin “İran ölçeğinde bir saldırının kalmayacağı” mesajını vermek amaçlı olduğu belirtildi. duyarsız.” “.

İsrail'in İran'a vereceği “tepkinin” bölgesel bir savaşa ya da İran saldırısına karşı yardım eden koalisyonun dağılmasına yol açmasını istemediği, İsrail'in eylemlerini ABD ile koordine etmeyi planladığı haberlerde yer alıyor.

Haberde, Savaş Kabinesi'nin yarın yeniden toplanacağı duyuruldu.

Kanal 12 daha önceki bir raporunda, savaş kabinesi toplantısında İran'ın saldırısına yanıt olarak çeşitli seçeneklerin tartışıldığını ve bu seçeneklerin her birinin “İran'a karşı acı verici bir misilleme” olduğunu belirtmişti.

İsrail Ordu Komutanı Halevi: Füze saldırısına karşılık verilecek

İsrail Ordu Komutanı Herzi Halevi de İran'ın hafta sonu gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık vereceğini söyledi.

Halevi, İsrail'in İran saldırısında hasar gören Nevatim hava üssünü ziyareti sırasında konuştu.

Korgeneral Herzi Halevi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in alacağı önlemleri hâlâ değerlendirdiğini söyledi ancak İran'ın füze ve drone saldırısının “bir yanıt bulacağını” vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir