İsrail bir rehinenin cesedinin bulunduğunu duyurdu; Arabuluculuk görüşmeleri Mısır'da yapılacak

Arabuluculukta Hamas'ın elinde bulunan 129 İsrailli rehinenin Mısır'ın başkenti Kahire'de tutulacağı belirtiliyor. Hamas katılıma yeşil ışık yaksa bile İsrail buna olumlu bakmıyor.

REKLAM

İsrail ordusu, Hamas'ın kaçırdığı başka bir İsrailli rehinenin cesedini bulduğunu duyurdu. Hamas Pazar günü Mısır'daki barış görüşmelerine katılacağını duyurdu.

Ordu, 7 Ekim Hamas saldırısında oğlu ve eşiyle birlikte yakalanan 47 yaşındaki İsrailli çiftçi Elad Katzir'in Han Yunus'un güneyinde komandolar tarafından bulunduğunu duyurdu. Ordu yetkilileri ayrıca Katzir'in İslami Cihad militanları tarafından öldürüldüğünü ve cesedin Ocak ayında gömüldüğünü tahmin ettiklerini söyledi. Konuyla ilgili İslami Cihad'dan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Mısır yeni ateşkes görüşmelerine ev sahipliği yapacak

Katzir, Hamas'ın ele geçirdiği 253 kişi arasındaydı. Saldırılarda Katzir'in babasının da öldürüldüğü ortaya çıkarken, annesinin kasım ayında ateşkes kapsamında esir alındıktan sonra kurtarıldığı iddia edildi.

Katar ve Mısırlı arabulucular, kalan 129 rehinenin bir kısmının geri getirilmesine yol açabilecek başka bir anlaşma için bastırıyor.

İsrail'in Gazze'deki yardım çalışanlarını öldüren hava saldırısının ardından ABD Başkanı Joe Biden, “derhal ateşkes” ve İsrail'e insani yardım tedbirlerini artırma çağrısında bulundu.

Ancak İsrail'in, Kahire'de yapılacak arabuluculuk görüşmelerini “gerçek bir ilerlemeden ziyade siyasi tiyatro” olarak görmesi nedeniyle katılmaktan çekindiği iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir