Göçmenlerle ilgili sözleri sıradanlaştı! Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Cevabımın başı ve sonu kesik ve çarpıtılmış.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İnsanlar Balkanlı olduğunu unuttu… 'Arap, Arap' deyince kimsenin tüyleri diken diken olmuyor mu? Dinimizde ırkçılık yasaktır” sözü gündeme geldi.

“KÖTÜ BİR YAKLAŞIMLA YARDIMCI OLDU”

Bu sözlere ilişkin Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gençlerin Balkanlar ve Ortadoğu vizyonumuzun neden farklı olduğu sorusuna verdiğim cevabın başı ve sonu, gençlere verdiğim cevapta da belirttiğim gibi kesilmiş, çarpıtılmış ve medyaya servis edilmiştir. Balkan muhacir kardeşlerimiz ülkemizin muhterem ve namuslu evlatlarıdır, öyle ki Balkanlardan farklıdırlar.” Farklı zamanlarda göç ettikten sonra Türkiye'nin her bölgesine Anadolu ile birleştiler. Olduk. Bir aile, tabi ki Orta Doğu'dan gelen göçlerde durum farklı. Ailem aslen Karadenizli, eşim Balkan kökenli, biz bir aile kurduk. “Önemli olan göçler arasındaki farkın hiçbir zaman ırkçı eylem ve söylemlere temel olarak kullanılmamasıdır.”

Kaynak: DHABu içerik Recep Demircan tarafından yayınlanmıştır.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
O ile mayıs ayında kar sürprizi!  Vatandaş şaşırdıO ile mayıs ayında kar sürprizi! Vatandaş şaşırdı
Kabine toplantısında fırtına çıktı!  Netanyahu'dan bakanların tehditlerine yanıtKabine toplantısında fırtına çıktı! Netanyahu'dan bakanların tehditlerine yanıt
Abdülkadir Selvi'nin 'Gezi Parkı'ndaki görünümü gündem oldu!  Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum itiraz ettiAbdülkadir Selvi'nin 'Gezi Parkı'ndaki görünümü gündem oldu! Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum itiraz etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir