Gazze'nin kuzeyi için 'kıtlık' alarmı

Gazze Hükümeti Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Refah sınır kapısını işgal etmeye devam etmesi, yardım TIRlarının girişine kapatması ve engellemeye devam etmesi nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki insani krizin daha da kötüleştiği belirtildi. Yardım kamyonlarının Kerm Abu Salim sınırından girişi.” verildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin tamamına abluka uyguladığı iddia ediliyor ve şöyle deniliyor: “Kıtlık, Gazze şehrini ve Gazze Şeridi'nin kuzeyini tehdit ediyor ve on binlerce kişinin sınır dışı edilmesiyle birlikte gıda güvenliği krizi Gazze'nin tam ortasında. İsrail ordusunun Refah'a yönelik kara saldırılarının ardından Refahlı Filistinliler.” güney kesimlerde ise durum kötüleşiyor.” denildi.

Geçici ABD limanına 100 insani yardım kamyonu bile girmedi

Açıklamada, insani bir felaketin yaşandığı Gazze Şeridi halkına yönelik yardımların talep edilen asgari miktarın altında olduğu belirtilirken, ABD'nin kurduğu geçici limandan sadece 100 tır civarında yardımın geldiği hatırlatıldı.

Geçen hafta İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde kurduğu noktadan 109'u un, 6'sı un yüklü olmak üzere 214 insani yardım kamyonunun Gazze kenti ve kuzey Gazze'ye girdiği bildirildi. ilaçlar.

İsrail ordusuna Refah sınırından çekilme çağrısında bulunan açıklamada, Gazze Şeridi'ne yardım sağlamak, gıda güvenliği krizini önlemek ve Gazze'nin tüm bölgelerini tehdit eden kıtlığı önlemek için sınır kapılarının en uygun ve etkili yöntem olduğu vurgulanıyor. .

Uluslararası topluluğa “İsrail'e, Refah ve Kerm Ebu Salim sınır kapılarından insani yardım getirmesi ve Beyt Hanun, el-Şücaiyye ve el-Mintar sınır kapılarını yeniden etkinleştirmesi için baskı yapması” çağrısında bulunuldu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 700 bin Filistinli gıda sıkıntısı çekiyor

İsrail'in sınır kapılarını kapalı tutmaya devam etmesi ve yardım kamyonlarının kuzey bölgelerine girmesine izin vermemesi nedeniyle, Gazze kenti ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık 700.000 Filistinli, gıda ve sebze sıkıntısı çekiyor. Yerel otoriteler ve uluslararası kuruluşlar bu durumun “kıtlık tehlikesini” gün yüzüne çıkardığını söylüyor.

İsrail ordusunun son dönemde Refah sınır kapısını işgal etmesi ve uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle Gazze Şeridi'ne gönderilen insani yardım girişinde ciddi bir azalma yaşandı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması çağrısında bulunmuş ve 7 Mayıs sabahı Gazze'deki Refah bölgesine kara saldırısı başlattığını duyurmuştu. Mısır sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirmişti.

24 Mayıs'ta ABD'de yayınlanan New York Times gazetesinde yer alan haberde, “İsrail insani yardım kısıtlamalarını gevşetmezse, çatışmalar durmazsa ve temel hizmetler yeniden sağlanmazsa Mayıs ayında Gazze Şeridi'nde kıtlık yaşanacak. ” Söylendi.

Haberde şu ifadelere yer verildi: “Yetersiz beslenmeye karşı sağlık ve temiz su gibi gerekli hizmetler sağlanana kadar Gazze'de kıtlığın yaşanması bekleniyor.” ifadelerine yer verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir