Gabriel Garcia Márquez'in 'Yüzyıllık Yalnızlık' romanı Netflix'te dizi oldu

Nexflix, Gabriel Garcia Marquez'in “Yüzyıllık Yalnızlık” adlı romanından uyarlanan dizinin tanıtım videosunu paylaştı. Dizinin bu yıl yayınlanacağı açıklandı.

REKLAM

Netflix, Gabriel Garcia Marquez'in “Yüzyıllık Yalnızlık” adlı romanından uyarlanan dizinin ilk fragmanını yayınladı.

Márquez'in memleketi Kolombiya'da çekilen 16 bölümlük dizinin yayın tarihi henüz açıklanmadı ancak Netflix, internet sitesinden dizinin bu yıl yayınlanacağını duyurdu.

“Bu fragmanda Aureliano Babilonia'nın Melquiades'in efsanevi günlüğünden pasajlar okumasını dinliyoruz ve Macondo'ya giderek Albay Aureliano Buendia'nın idam mangasının önünde babasının onu keşfetmeye götürdüğü öğleden sonrayı hatırladığı ana tanık oluyoruz. buz,” Netflix yaptığı açıklamada bunu söyledi. ifadeler kullanıldı.

Netflix'in açıklaması şu şekilde: “Bundan sonra Jose Arcadio Buendia ve Ursula Iguaran'ın soylarının üzerindeki lanetten kaçma ve mutluluğu arama yolculuğunun nefes kesen sahneleri yer alıyor.” O devam etti:

Dizinin sorumlu yapımcıları ise 10 yıl önce ölen yazarın oğulları Rodrigo Garcia ve Gonzalo Garcia Barcha idi.

Nobel ödüllü yazarın 46 dile çevrilen “Yüzyıllık Yalnızlık” adlı romanı edebiyat çevreleri tarafından bir başyapıt olarak tanımlanıyor.

İlk kez 1967'de yayınlanan roman, Kolombiya'nın kurgusal şehri Macondo'daki Buendia ailesi etrafında dönüyor.

Garcia Márquez, Meksikalı yazar Octavio Paz ve Nobel ödüllü Perulu yazar Mario Vargas Llosa ile birlikte 1960'lar ve 1970'lerde Latin Amerika edebiyatının “patlamasının” önde gelen yazarlarından biriydi.

Dünya çapında yaklaşık 50 milyon kopya basılan “Yüzyıllık Yalnızlık” dünyanın en çok satan kitapları arasında yer alıyor.

Netflix yeni dizisiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Yüzyıllık Yalnızlık, Latin Amerika'da şimdiye kadar yapılmış en iddialı yapımlardan biri.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir