Fahri Trafik Müfettişliği'nde koşullar değişti


İçişleri Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre fahri trafik müfettişi olmak isteyenler ve olmak isteyenler için yeni kurallar çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı, fahri yol müfettişlerinin hizmet ve çalışma yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği güncelledi.

Sonuç olarak, müfettiş olarak seçilen kişiler bulundukları ilde belirli bir eğitim programı kapsamında eğitilecek, eğitim programlarına katılmayanlara ise müfettiş kimliği alamayacak.

Müfettişlerin görevleri hakkında bilgilendirilmesi amacıyla yılda en az iki kez eğitim ve değerlendirme toplantıları düzenlenecektir.

Eğitim ve değerlendirme toplantıları bizzat yapılabileceği gibi uzaktan eğitim yöntemleriyle de gerçekleştirilebilir. Uzaktan eğitim yoluyla yapılması durumunda eğitim sonunda değerlendirme sınavı yapılacaktır. Sınavda başarılı olanlar kursiyer sayılacaktır.

Hiçbir toplantıya katılmayan müfettişlerin tutanak tutma yetkisi, katıldıkları ilk toplantıya kadar durdurulur.

KURALLARIN İHLALİNDEN DOLAYI CEZALANDIRILMAYACAKSINIZ

Emniyet Genel Müdürlüğü, hangi trafik kural ihlali müfettişlerinin rapor verebileceğini belirleyecek.

70 YAŞININ ÜZERİNDEKİLER DENETÇİ OLMAYACAK

70 yaşını dolduranlar Fahri Trafik Müfettişi olamayacak.

YAPTIRIMI UYGULAMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ SONLANDIRILACAK

Bir yıl boyunca trafik kural ihlali raporu düzenlemeyen veya yol güvenliğine katkı sağlamayacak şekilde günlük hayatın olağan akışının dışında rapor hazırladığı tespit edilen veya yol güvenliğine katkı sağlamayan müfettişlerin görevleri Eğitim ve değerlendirme toplantılarına üst üste iki kez katılmak, Emniyet Genel Müdürünün teklifi üzerine İçişleri Bakanının onayı ile sonlandırılabilir.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ GİZLİ TUTULACAKTIR

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca fahri yol müfettişlerine ait kişisel bilgilerin gizliliği esas alınacaktır. Yetkili kurum ve kuruluşlar ile diğer makamlar, gizliliğin sağlanması amacıyla fahri yol müfettişlerinin kişisel bilgilerinin üçüncü kişilerle paylaşılmaması için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir