Emine Erdoğan'ın Nijerya'da temasları vardı

Emine Erdoğan, Abuja Havalimanı'nda Nijerya'nın Polis İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı İmaan Süleyman İbrahim ile Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve eşi tarafından karşılandı.

Emine Erdoğan, daha sonra Abuja'da Nijerya Cumhurbaşkanı Bola Ahmed Tinubu'nun eşi Remi Tinubu ile bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen görüşmede Tinubu, Emine Erdoğan'ın davetini kabul ederek programın onur konuğu olarak Abuja'ya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emine Erdoğan'ın katılımının programın görünürlüğünü ve etkinliğini artıracağı inancını paylaşan Emine Tinubu, dün düzenlenen Eşler Afrika Kalkınma Liderleri Teşkilatı hakkında da Emine Erdoğan'a bilgi verdi.

Geçtiğimiz ay Türkiye'ye yaptığı ziyaretin oldukça verimli geçtiğini belirten Tinubu, kendisini ağırladığı için Emine Erdoğan'a şükranlarını sundu.


Emine Erdoğan, Nijeryalı kadın ressamların sergisini açtı

Emine Erdoğan daha sonra Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Musa Erbaş, Nijeryalı Kadın Sanatçılar Birliği Başkanı Maryam Maigida ve Afrikalı çocuklar tarafından karşılanan Emine Erdoğan, Nijeryalı Kadın Sanatçılar Birliği'nin sergisinin açılışını yaptı.

Açılış kurdelesini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Afrikalı çocuklarla birlikte kesen Emine Erdoğan, kadın ressamların yarattığı 12 eseri inceleyerek eserler hakkında bilgi aldı.

Emine Erdoğan, daha sonra Yunus Emre Enstitüsü'nde Türkçe öğrenen Nijeryalı çocuklarla bir araya geldi. Nijeryalı öğrencilerin verdiği flüt konserinde “Katibim” şarkısı da yer aldı. Ayrıca çocukların ezberlediği İstiklal Marşı'nın 10 ayeti de söylendi. Emine Erdoğan çocuklarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Emine Erdoğan'ın Nijerya'da temasları vardı

Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 2016 yılında ilk oturumu İstanbul'da gerçekleştirilen etkinliğin devamı, “İslam İşbirliği Teşkilatı Afrika Üyesi Ülkeler Kanser Farkındalığı ve Destek Programı” oldu.

Yarın açılış oturumunun onur konuğu olarak Emine Erdoğan katılımcılara hitap edecek.


“Güç ve gönül birliğiyle farkındalığın artacağına inanıyorum”

Öte yandan Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Nijerya Cumhurbaşkanı'nın eşi Oluremi Tinubu ile Abuja'da tanıştığını söyledi.

Emine Erdoğan mesajında ​​şu ifadeleri kullandı:

“13° İslam İşbirliği Teşkilatı çerçevesinde ilk oturumunu 2016 yılında İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz programın devamı olan 'İslam İşbirliği Teşkilatı Afrika Üye Ülkeleri Kanserle Mücadele Farkındalık ve Destek Programı'nın' da bu programda yer alması memnuniyet vericidir. Kongre Zirvesi bu yıl Nijerya'nın ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Emine Erdoğan'ın Nijerya'da temasları vardı

Sayın Tinubu'ya Afrika'da böylesine önemli bir konuya öncülük ettiği için hem ülkesinin hem de dünyanın sağlığı açısından canı gönülden teşekkür ediyorum. Zirveden olumlu sonuçlar çıkacağını umuyor, güç ve gönül birliğiyle farkındalığın artacağına inanıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir