Cezaevi önüne çadır kurup sabaha kadar nöbet tuttular! Sayıları artıyor: CHP'lilerden teleferik kazasında tutuklanan belediye başkanına destek

Antalya'da teleferik kazası 1 kişinin ölümüne, 7 kişinin de yaralanmasına neden oldu. 31 Mart yerel seçimlerinde Kepez Belediye Başkanı seçilen ANET eski genel müdürü Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. CHP'ye ardı ardına tepkiler gelirken, partililer cezaevi önünde çadır kurup sabaha kadar nöbet tuttu.

BELEDİYE BAŞKANI İLE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Antalya'da 12 Nisan'da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, teleferik hattını işleten ANET'in eski genel müdürü ve CHP tarafından son seçimlerde ve dün gece Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, gözaltına alındı. İfadesini almak için adliyeye giden ANET'in mevcut genel müdür yardımcısı Ahmet Buğra Samsunlu tutuklandı. Kocagöz ve Samsunlu, gözaltındaki 12 şüpheliyle birlikte nöbetçi hakime sevk edildi. Mesut Kocagöz, Ahmet Buğra Samsunlu, makine mühendisi Okan Erol, Megatower bakım firmasının sahibi Serdar Tezcan, bakım firmasının bakım ve otomasyon müdürü Serkan Yellice “taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet vermek” suçundan tutuklandı. Diğer 9 şüpheli ise serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüphelilerden 8'i hakkında adli kontrol kararı çıkarıldı.

AW182506_04
Mesut Kocagöz

CEZAEVİNİN ÖNÜNE GECE ÇADIR KURULDU

Mesut Kocagöz ve diğer şüpheliler Döşemealtı L tipi cezaevine gönderildi. Tutuklama kararının ardından bazı partililer cezaevine gönderildi. Partililer dün gece cezaevi önüne 3 çadır kurdu. 100'e yakın partili sabaha kadar cezaevi önünde nöbet tuttu. Sabahtan itibaren cezaevi önündeki çadır sayısı ve izlemeye gelen partililerin sayısı arttı.

141442_ANTALYA'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

ÖZGÜR ÖZEL: BU KARAR YASAL DEĞİL SİYASİDİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklama kararına ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Özel, şunları söyledi: “Antalya'da meydana gelen teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında çıkan yakalama emrini ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Ancak Soma'dan İliç'e kadar kamu görevlilerinin soruşturma altında olmadığı açıkken, bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazaya karışan hiç kimsenin gözyaşlarını hesaba katmamak gerekir. Bu bizim kırmızı çizgimizdir. “Bu hassasiyetle teleferik kazasına ilişkin adli soruşturmayı yakından takip etmeye devam edeceğiz ancak Cumhurbaşkanımız sırf partimize üye diye günah keçisi ilan edilemez” dedi.

141443_ANTALYA'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

MUHITTİN BÖCEK: TÜM TOPLUM ADINA ÖZÜR DİLERİZ

Karara tepki gösteren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şunları söyledi: “Kazanın acısı üzerimizdeyken, Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz ile ilgili alınan karar tüm toplum adına üzüntü vericidir. Her zaman hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanan bireyler olarak Mahkemenin doğru tutumu göstereceğinden şüphemiz yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımız Mesut'a uygulanan hukuki yaklaşımın ve hızın bugüne kadar ülkedeki tüm benzer konulara uygulanmaması da düşündürücüdür. “Hukuka olan saygımız ve sorumluluğumuz gereği bu konuyu en ince ayrıntısına kadar takip edeceğimizi bilmenizi isterim” diye paylaştı.

141441_ANTALYA'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Milletvekilleri de tepki gösterdi

Tutuklama kararına çok sayıda CHP'li milletvekili de tepki gösterdi. CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Kocagöz'ün tutuklanma kararını yakından takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz'ün tutuklanması hukuki bir karar değil, siyasi bir karardır. Hukuku siyasi sopa olarak kullanmanın kimseye faydası yoktur. Her zaman hukukun üstünlüğünü savunan insanlar olarak Mahkemenin meseleye siyasi açıdan değil hukuki açıdan yaklaşacağına ve doğru kararlar vereceğine inanıyorum. Hepimizin bağımsız bir yargıya ihtiyacı var” dedi.

141444_ANTALYA'DA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Kocagöz'ün tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu anlatan CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, şunları söyledi: “Bugün bir kez daha hukuk yok sayıldı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise şunları söyledi: “Yasayı yargı katletti. 30 yılda kazanılan Kepez Belediyesi'nin kaybına dayanamadılar.” Paylaşıldı. (DHA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Damadın dehşeti!  Karısını öldürdü, kayınvalidesini de ağır yaraladı.Damadın dehşeti! Karısını öldürdü, kayınvalidesini de ağır yaraladı.
Erdoğan'a "Bırakın bu parmaklar kırılsın" AramaErdoğan'a “parmakları kırın” çağrısı
Aldığı disiplin cezalarına misilleme olarak bunu yaptı...Aldığı disiplin cezalarına misilleme olarak bunu yaptı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir