Bu gelişme Bitcoin fiyatının kaderini belirleyebilir

Bitcoin (BTC), yeni yarılanma döneminin ilk haftasına boğaların 70.000 dolar hedefi etrafında mücadele etmesiyle başladı.

Bitcoin tarihinde yeni bir çağ açan başarılı yarılanmanın ardından BTC piyasasının görünümü yavaş yavaş şekilleniyor.

Bir haftalık dalgalanma ve altı haftanın en düşük seviyelerine gerilemenin ardından Bitcoin, yatırımcıların kararlılığını kesinlikle test etti. Piyasalarda en kötü dönem bitti mi?

Analistler tarihsel verilere atıfta bulunuyor. Yarılanma sırasında Bitcoin fiyatı yukarı ve aşağı hareket etse de uzun vadeli beklentilerin yönü yukarı.

2024 yarılanması eşi benzeri olmayan olaylara sahne oldu. Yarılanma olayı gerçekleşmeden önce BTC/USD için tüm zamanların en yüksek seviyesi kaydedildi.

Madenciler yeni rakamlara alıştıkça ve Bitcoin kırılgan bir jeopolitik ve makroekonomik ortamda şekillenmeye devam ettikçe 2024'te her şey mümkün olabilir.

Cointelegraph, haftalık BTC fiyat etkenlerinin dikkat edilmesi gereken özetinde, Bitcoin piyasası katılımcılarının radarındaki önemli konulara daha yakından baktı.

Likidite, Bitcoin'in halving sonrası toparlanmasını engelliyor

Sessiz bir haftalık kapanışın ardından BTC/USD paritesi hızla 15 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesi olan 66.000 doları aşarak boğaları güçlendirdi.

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView verilerine göre şu anda 66.000 dolar civarında seyreden parite, Wall Street'in haftanın ilk açılışı öncesinde yatırımcıların odak noktasını temsil ediyor.

BTC/USD 1 saatlik grafik. Kaynak Ticaret Görünümü

Geçen hafta ABD işlem saatlerinde satış görüldü.

Mevcut sipariş defteri düzenini analiz eden Material Göstergelerin kurucu ortağı Keith Alan, spot fiyatın hemen üzerinde büyük bir likidite bloku fark etti.

A on X (eski adıyla Twitter) makalesinde “Görünüşe göre bu büyük BTC likidite bloğu, Green W'nin kapanmasını önlemek için uygulamaya konmuş olabilir” dedi.

“TradFi piyasaları açılmadan ve düşüşte satın alma şansına sahip olmadan önce fiyatın 70.000 dolar aralığına düşmesini önlemek için 10 #BTCETF kurumundan birinin onu listeleme olasılığı üzerinde spekülasyon yapıyorum.”

Binance için BTC/USDT sipariş defteri verileri. Kaynak: Keith Alan/X

Alan, Wall Street'in yokluğunda bu likiditenin sağlanamadığını belirtti.

Alan, “Aslında hafta sonu boşaltmamalarının nedeni bu olabilir. Sonuçta satın alamamaları hiçbir işe yaramaz” diye düşündü.

“Pazartesi günü bir miktar volatilite bekliyoruz.”

BTC tasfiye haritası (ekran görüntüsü). Kaynak: CoinGlass

CoinGlass'ın en son sipariş defteri verileri, Bitcoin'in bu yazının yazıldığı an itibarıyla bir miktar likidite tükettiğini ve çoğunluğun 66.600 dolar civarında biriktiğini gösteriyor.

CoinGlass ayrıca, haftalık en yüksek seviyeleri görmesine rağmen BTC/USD'nin çok sayıda kısa pozisyonu tasfiye etmediğini ve son 24 saat içinde toplamda yalnızca 17 milyon doların silindiğini gösteriyor.

BTC Tasfiyeleri (ekran görüntüsü). Kaynak: CoinGlass

Sözlerine devam eden popüler trader Skew, haftalık 65.000 dolarlık kapanışı “oldukça iyi” olarak nitelendirdi.

X, son Bitcoin güncellemesinde takipçilerine “Hafta başındaki trend risk ve BTC için önemli olacak” dedi.

“65.000-66.000$ bölgesi HTF trendi için nispeten yapışkan bir bölge. 4 saatlik trendin bugün daha yüksek zaman teyitlerine yol açacağını düşünüyorum, bu yüzden öncelikli olarak buna odaklanıyorum.”

Analistler Bitcoin'de parabolik bir yükseliş bekliyor

Blok sübvansiyon yarılanmasının tamamlanmasıyla birlikte piyasa katılımcıları, Bitcoin'in gelecekte nasıl tepki vereceğini ve önceki yarılanmalara kıyasla yeni bir paradigma yaratıp yaratmayacağını değerlendiriyor.

En popüler tüccar ve analist Rekt Capital'dir.

Aylardır yapılan analizler, önceki iki Bitcoin yarılanmasında ortak olan çeşitli BTC fiyat “aşamalarını” vurguladı.

Her ne kadar Bitcoin bu yıl bu hedeflere bağlı kalsa da önceki senaryolara göre yarıya indikten sonra değil, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması gibi durumlar zaten geçmişte yaşanmıştı.

Rekt Capital, BTC/USD'nin halving etrafında konsolidasyondan oluşan bir “yeniden birikim aşamasında” olduğunu öne sürdü.

Bu, son zamanlardaki fiyat suskunluğunu açıklasa da Rekt Capital, yeniden birikim aralığının uzun vadeli kazançlar için mükemmel bir sıçrama tahtası olabileceğine inanıyor. o iddia ediyor.

Ünlü fenomen, X hesabındaki gönderisinde şunları söyledi: “Ya Bitcoin yarılanmadan sonra birikim aralığının üst ve alt kısımlarını ortaya çıkardıysa?” başlığını kullandı.

“O zaman bu aralıktaki fiyatlar, Bitcoin yarılanma sonrası parabolik büyümesine nihayet hazır olmadan önce alabileceğimiz en iyi fiyatlar olacak.”

BTC/USD grafiği. Kaynak: Rekt Capital/X

Başka bir gönderi bu teoriyi güçlendirdi. Geçtiğimiz hafta yatırımcılara “dip alım” fırsatı sunan Bitcoin, önümüzdeki haftalarda mevcut aralıkta kalarak kendini tekrarlayabilir.

Rekt Capital, “Yarılanma öncesi dönemde BTC'de yaşanan herhangi bir düşüş, satın alma fırsatlarını ortaya çıkardı” dedi.

“İleriye baktığımızda, önümüzdeki birkaç haftadaki konsolidasyon bir satın alma fırsatı sunacak.”

Fed'in takip ettiği ABD verileri bu hafta açıklanacak

Bu haftanın volatilite katalizörlerine ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde açıklanan ekonomik veriler de Bitcoin üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Bunlar arasında ilk çeyrek gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) ve işsizlik başvurularının yanı sıra 26 Nisan tarihli Mart Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verileri yer alıyor.

PCE endeksi, Fed'in dikkate aldığı enflasyon göstergesi olarak biliniyor ve bu nedenle şahin ve güvercin arasındaki ekonomi politikası dengeleri açısından yakından izlenecek.

Riskli varlıklar faiz oranlarının er ya da geç düşeceğine dair ipuçları aramaya devam ederken, Fed yetkilileri faiz oranları için “daha uzun süre daha yüksek” söylemini tercih etti.

Alışılmadık bir gelişme olarak Avrupa ve İngiliz merkez bankaları Fed'den önce faiz indirimine başlayabilir.

Ticaret kaynağı The Kobeissi Letter'ın haftanın önemli makroekonomik olaylarını özetleyen X başlığının bir bölümünde “PCE enflasyon verileri enflasyonda bir artış daha gösterecek mi?” diye yazdı. soruyu sordu.

“Bu hafta tüm gözler Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan PCE enflasyon verileri üzerinde olacak.”

Korku ve Açgözlülük Endeksi'nin açıklamalı tablosu. Kaynak: Mektup Kobeissi/X

Kobeissi ayrıca ABD hisse senetleri arasındaki hissiyatta keskin bir düşüş olduğunu da kaydetti. Bu olgunun klasik ölçüsü olan Korku ve Açgözlülük Endeksi, birkaç gün içinde “açgözlülükten” “aşırı korkuya” dönüştü.

Dolayısıyla Bitcoin'in hisse senetleriyle olan ilişkisi yeniden tartışma konusu olabilir.

Bitcoin işlem ücretleri yüksek kalacak mı?

Bitcoin işlem ücretleri yarılanma saatinde manşetlere taşındı ve bir noktada neredeyse 200 dolarlık rekoru aştı.

Rune fenomeni sayesinde Bitcoin madencileri, blok ödüllerinde %50'lik bir düşüşe rağmen yüksek kar elde etti.

Kantitatif Bitcoin ve dijital varlık fonu Capriole Investments'ın kurucusu Charles Edwards, mevcut durumu analiz ederek, yeni yarılanma ömrünün bir bütün olarak Bitcoin için büyük bir değişimi temsil ettiği sonucuna vardı.
Edwards, “Yeni bir paradigmaya hoş geldiniz” diye özetledi.

Edwards, Bitcoin'in elektrik maliyetinin şu anda spot fiyatın üzerinde, 77.000 doların üzerinde olduğunu belirtti.

“Bitcoin madencilerinin fiyatı Cumartesi günü 244.000 dolara ulaştı! Bu, blok başına ödül + çıkarılan Bitcoin başına ücrettir. İşlem ücretleri 230 doların üzerine çıktığında patladı (2021'de belirlenen 68 dolarlık önceki ATH'nin yaklaşık 4 katı)” diye yazdı.

“Bu, Bitcoin’in ÇOK UCUZ işlem gördüğü anlamına geliyor.”

Bitcoin Üretim Maliyet Tablosu. Kaynak: Charles Edwards/X

Edwards, BTC/USD'nin elektrik maliyetinin altında işlem görmesinin son derece nadir olduğunu ve dengeyi yeniden kazanmasının uzun sürmediğini belirtiyor. Bunun nedeni BTC fiyatının artması, kâr etmeyen madencilerin kapanması ve ücretlerin eskisinden yüksek kalmasıdır.

Ünlü isim, “Üçünden de biraz bekliyoruz” dedi.

“Bitcoin'in 100.000 doların altındaki günleri sayılı.”

Kripto para “açgözlülüğü” açık pozisyonların ortadan kalkmasının ardından geri döndü

Hisse senetleri soğuk bir döneme girerken, kripto para piyasası ters yönde hareket etti.

İlgili: BlackRock, Bitcoin ETF'yi seriye koyuyor

Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi şu anda 73/100'deki “aşırı açgözlülük” bölgesinin hemen altında bulunuyor.

Sadece birkaç gün önce, 18 Nisan'da endeks 57/100 olarak ölçülmüştü, bu da açgözlülüğün neredeyse radardan kaybolduğunu gösteriyordu.

Kripto Korkusu ve Açgözlülük Endeksi (ekran görüntüsü). Kaynak: Alternative.me

Buna yalnızca BTC fiyatlarında bir düşüş değil, aynı zamanda fonlama oranlarında ve açık pozisyonlarda keskin düşüşler şeklinde bir ticaret sıfırlaması da eşlik etti.

Mali yorumcu Tedtalksmacro'nun 22 Nisan'da yazdığı gibi, bunun piyasanın daha geniş bir toparlanmasına olanak sağlayacak nihai sonuçları olabilir.

“OI ağırlıklı fonlama Ekim 2023'ten bu yana ilk kez negatife döndü… Bu, Bitcoin'in önemli bir düşüş yaşamadan 27.000'den 46.000'e çıkmasından önceydi.”

Bitcoin OI için Ağırlıklı Fonlama Oranı Tablosu. Kaynak: Tedtalksmacro/X

Ekteki grafik, Bitcoin'in Mart ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.800 dolara ulaşmasından bu yana manzaranın ne kadar değiştiğini gösteriyor.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar vermeden önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir