Borrell'in İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmasına tepkisi

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, X hesabından İsrail'in kara saldırısı başlattığı Gazze'nin Refah bölgesiyle ilgili bir paylaşım paylaştı.

İsrail'in uluslararası hukuka göre sivillerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu belirten Borrell, “Sivilleri Refah'ın güvenli olmayan bölgelerine gitmeye zorlamak kabul edilemez.”

İsrail'in “Refah'a kara saldırısı yapmaması” çağrısını yineleyen Borrell, “Bu, zaten ciddi olan insani krizi daha da kötüleştirecek” dedi.

İsrail ordusu, 7 Mayıs sabahı Refah bölgesine kara saldırısı düzenleyerek Gazze'nin Mısır'a açılan Refah sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

jojobet giriş jojobet betkom spinco spinco giriş jojobet jojobet giriş meritking meritking giriş meritking
malta dil okulları
Lordhub