Borçlar için Meclis adımı…CHP: TBMM görevini yapmalı, her kuruşun hesabı sorulmalı – Son Dakika Siyaset Haberleri

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, belediyelerin borçlarına ilişkin Meclis soruşturması yapılması çağrısında bulundu. Tanal, şunları söyledi: “Belediyelerde israf edilen, taraftara aktarılan, kişisel servete dönüşen her kuruşun hesabı sorulmalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, belediyelerin toplam borç miktarı ve bu borçların hangi kalemlerden oluştuğu konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Bu nedenle anayasa hükümleri ve ilgili kanunlar doğrultusunda, kamu tüzel kişiliğine sahip belediyelere zarar veren belediye başkanları ve belediye yöneticilerinin, verdikleri kamu zararının karşılanması esaslı ve ertelenemez bir durumdur.”

“DURULAN BİNALARDAN GÖREBİLİRSİNİZ”

Yerel seçimlerin ardından Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'den CHP'ye geçen belediyelerin borçları hâlâ gündemde. Yeni belediye başkanlarının ilk yaptığı iş, geçmiş dönemin borçlarını tespit etmek ve sonuçlarını belediye binalarında yayınlamak oluyor. Vatandaş belediyelerin borçlarını böyle görüyor.

Belediye borçları gündemdeyken CHP de Meclis için hamle yaptı. CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, belediye borçlarına ilişkin soruşturma teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Tanal, teklifinin gerekçesinde belediyelerin borçlarını basından derlediği bilgilerle madde madde sıralıyor; “Cumhur İttifakı himayesinde AKP, MHP ve kayyumların devraldığı il ve ilçe belediyelerinin borç yükü, milletin parasının nasıl israf edildiğini ortaya koyuyor. Nüfusu 100 bini bile bulmayan birçok ilçe belediyesinin milyonlarca lirayı bulan borçlar bıraktığını görüyoruz. “Bazı il ve ilçelerde kişi başına düşen borç miktarı 10 bin lirayı geçiyor” dedi.

“BÜTÜN KURUŞUN HEPSİNİ İSTEDİK”

Tanal, “Belediyelerde israf edilen, taraftarlara aktarılan, kişisel servete dönüşen her kuruşun hesabı sorulmalıdır.” “Ülkemizde 'ne yaparsan yap yanına kalır' inancının değişmesi gerekiyor” dedi. Tanal, teklifinde belediyelerin AKP, MHP ve yöneticilerden aldığı borçları da “arama gerekçesi” olarak gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir