Bitcoin sert düştü | Bitcoin Haberleri


Dijital para birimi Bitcoin gün içinde değerinin %6'sını kaybederek 56.486 dolara düştü.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

Geçtiğimiz haftalarda “Halving” olayını geride bırakan Bitcoin, sert düşüşünü sürdürüyor. 8 Nisan'da 71.000 dolar eşiğinin üzerinde seyreden Bitcoin, gün içinde değerinin yüzde 6'sını kaybederek 56.486 dolara düşerek şubat ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Nisan ayında kripto para birimi değerinin %16'sını kaybetti. Saat 14.15 itibarıyla Bitcoin 57.577 dolara satılıyor. Diğer bir para birimi olan Ethereum da 2883 dolardan alıcı buluyor.

Uzmanlara göre düşüşe neden olan olaylardan biri de ABD Hazine Bakanlığı'nın kripto para birimlerine yönelik agresif maliye politikasıydı. Bakan Janet Yellen daha önce piyasa likiditesinin artacağının sinyalini vermişti ancak aksi yönde adımlar attı.

Öte yandan kripto para borsası Binance'in kurucusu Changpeng Zhao'ya verilen 4 ay hapis cezası da kripto para sektöründeki hissiyatın kötüleşmesine katkıda bulundu.

2024'e hızlı bir başlangıç ​​yapan Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) geleneksel borsalarda Bitcoin işlemlerine olanak sağlayan fonlar olan spot EFT'leri onaylamasının ardından 14 Mart'ta 75.830 dolara yükseldi.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir