Bitcoin fiyatı bugün neden arttı?

Bitcoin (BTC) fiyatı yeni haftaya olumlu başladı ve yaklaşık %3 artışla 63.260 doları aştı. Önde gelen kripto para birimi, daha geniş kripto para piyasasından daha iyi performans göstererek yaklaşık %2,5 kazanç elde etti.

BTC/USD karşısında toplam kripto para birimi piyasa değerinin günlük performans tablosu. Kaynak: TradingView

Japon şirketi Metaplanet'in kripto para sektörüne girmesi ve birçok önemli faktör bugün Bitcoin fiyatını yukarı doğru itiyor. Ayrıca uzun vadeli sahiplerin önümüzdeki aylarda Bitcoin arzına giderek daha fazla hakim olacağı beklentisi yatırımcıların güvenini artırdı.

Metaplanet Bitcoin'e yöneldi

Tokyo merkezli yatırım şirketi Metaplanet, Japonya'nın artan borç sorunlarına ve yen dalgalanmalarına karşı korunmak için yaklaşık 7,19 milyon dolar değerinde 117,7 BTC satın aldı. Bu hamle ABD'li mevkidaşı MicroStrategy'nin hamlesine benzer.

Şirket, 13 Mayıs tarihli bir basın açıklamasında “Metaplanet, Bitcoin'i stratejik bir rezerv varlığı olarak benimsedi” dedi ve şunları ekledi:

“Bu hamle, Japonya'da devam eden ekonomik baskılara, özellikle de yüksek düzeydeki devlet borcuna, uzun süreli negatif reel faiz oranlarına ve bunun sonucunda zayıf yene doğrudan bir yanıttır.”

JPY/USD Aylık Fiyat Trend Tablosu. Kaynak Ticaret Görünümü

Bu faktörler, Bitcoin'in finansal ve parasal istikrarsızlığa karşı koruyucu bir varlık olarak anlatılmasına katkıda bulunuyor.

Boston merkezli bir hedge fonu Bitcoin'e yatırım yapıyor

Yaklaşık 12 milyar dolarlık varlığı yöneten Boston merkezli hedge fonu Bracebridge Capital, yakın zamanda ABD'de Bitcoin spot borsa yatırım fonlarını (ETF'ler) başlattığını duyurdu.

Fon, 262 milyon dolar değerinde Ark 21Shares Bitcoin ETF'nin (ARKB), 81 milyon dolar değerinde BlackRock'un iShares Bitcoin Trust'ının (IBIT) ve 20 milyon dolar değerinde Grayscale Bitcoin Trust'ın (GBTC) sahibi olduğunu söyledi.

Kaynak: X

Bracebridge Capital'in Bitcoin ETF'lerine yaptığı yatırım, bir varlık olarak BTC'nin geleceğine olan güvenin arttığına işaret ediyor. Bu iyimser taban aynı zamanda BTC fiyatının bugün yükselişinin ardındaki nedenlerden biri.

İlgili: JPMorgan, Bitcoin ETF'deki varlıklarını duyurdu

Uzun vadeli BTC sahipleri birikiyor

Bitcoin'in bugünkü fiyat hareketi, Mayıs ayının başından bu yana %12'lik bir büyüme kaydeden toparlanma eğiliminin bir parçası. Bu artış, BTC'yi 155 günden fazla tutan yatırımcıları temsil eden uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin 30 günlük ortalama arzındaki artışla paralellik gösteriyor.

Glassnode verilerine göre bu yatırımcılar, yalnızca iki hafta önce görülen 13.982 milyon BTC ile Ocak 2023'ten bu yana elde edilen en düşük arza kıyasla 13 Mayıs itibarıyla toplam 13.992 milyon BTC'ye sahip oldular.

Uzun vadeli sahiplerinin elinde bulunan Bitcoin arzı. Kaynak: Glassnode

Fiyat artışının uzun vadeli sadakate yönelik artan eğilimle uyumlu olması olumlu bir gerçektir. Gittikçe daha fazla yatırımcının Bitcoin'i uzun vadede tutmaya istekli olması, kısa vadeli spekülatif ticaretten daha stratejik uzun vadeli bir yaklaşıma geçiş yapıldığını gösteriyor.

BTC 60 bin dolara yakınlaşmayı destekliyor

Teknik açıdan bakıldığında, Bitcoin'in bugünkü yükselişi, kısa vadeli yükselen trend çizgisi ve 60.000 dolar civarındaki yatay seviyeden oluşan destek kombinasyonunu test ettikten sonra başlayan toparlanmanın bir parçası.

BTC/USD günlük fiyat tablosu.

Genel olarak yükseliş, alçalan takoz formasyonu gibi görünen bir formasyon içinde meydana gelen konsolidasyon eğiliminin bir parçası.

BTC/USD günlük fiyat tablosu. Kaynak Ticaret Görünümü

Alçalan takozlar, fiyat üst trend çizgisinin üzerine çıktığında zirveye çıkan yükseliş eğilimi gösteren formasyonlardır. Bu kırılma genellikle takozun en geniş noktasında üst ve alt trend çizgileri arasındaki maksimum mesafeye eşdeğer bir fiyat artışına yol açar.
Bu teknik kural, kırılma noktasına bağlı olarak BTC fiyatını mayıs ayında 64.650-75.550 dolar aralığına kadar yükseltebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir