Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın geneline yayılan destek merkezleriyle otizmli her bireye destek verdiklerini söyledi – GÜNDEM

Türkiye'de otizm konusunda öncü çalışmalara imza atan Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu yıl “2 Nisan Farkındalık Günü” münasebetiyle otizm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Otizmin erken teşhisinin önemine vurgu yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, her yıl Aydın'ın dört bir yanına dağılmış destek merkezlerinin bulunduğunu ve otizmli bireylerin yanında olduklarını söyledi.
Fuar Aydın'da Aydın Tekstil Park içerisinde düzenlenen etkinlikte, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı otizm destek merkezlerine katılan çocuklar, jimnastik ve ritim gösterisiyle halkla buluşurken, çocukların yaptığı resimler de büyük beğeni topladı. . Etkinlikte çocuklara halk oyunları ve dans gösterileri yapılırken, çeşitli hediyeler de takdim edildi. Çocuklar da yaptıkları hileler ve sihirbazlık gösterileriyle doyasıya eğlendiler.
Son yapılan araştırmalara göre her 36 yenidoğandan birinin otizmli doğduğunu hatırlatan Çerçioğlu, şöyle konuştu: “Araştırmalar otizmli bireylerin sayısının her geçen gün arttığını gösteriyor. Açtığımız otizm destek merkezlerimizde otizmde öncü olmaya ve çocuklarımıza ihtiyaç duydukları tüm eğitimleri vermeye devam ediyoruz. Araştırmaların gösterdiği gibi otizmdeki farklılık ancak iyi bir eğitimle tersine çevrilebilir. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız giderek artarak devam edecek dedi.
Aileler, Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklarına sağladığı ücretsiz eğitim için Çerçioğlu'na teşekkür etti.
Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir