Ankesörlü telefonlardan haberleşiyorlardı! 18 ilde düğmeye basıldı: FETÖ operasyonunda çok sayıda gözaltı

FETÖ'ye yönelik son 4 günde 18 ilde devam eden “JIP-17” operasyonlarında 45 şüpheli yakalandı.

TEM Daire Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstihbarat Daire Başkanlığı koordinasyonunda il emniyet müdürlüklerinin TEM şube müdürlüklerinden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgiye göre; Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova'nın da aralarında bulunduğu 18 ilde FETÖ'ye yönelik “Tutam-17” operasyonları düzenlendi .

'BYLOCK' VERİLERİ

Operasyonlar sonucunda 45 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin örgütün sözde “Özel Güvenlik Tesisi ve Mevcut Yapısı” bünyesinde faaliyet gösterdiği, örgütün umumi telefonlarla haberleşen kriptografik iletişim programı “ByLock”u kullandığı belirlendi. FETÖ soruşturması kapsamında ifade ve kimliklerde adı geçen ve kesinleşmiş hapis cezaları alan şüphelilerin, arama kaydının da bulunduğu tespit edildi. Operasyonlarda çok sayıda dijital malzeme ve belge ele geçirildi.

11 AYDA 5 BİN 191 OPERASYON

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “FETÖ mensuplarına hoşgörü göstermeyeceğiz. Paylaşımında, “Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. 5 bin 191 operasyon gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Operasyonlarda 8.153 şüpheli yakalanırken, bunlardan 1.518'i tutuklandı. 1.751 şüpheli hakkında ise adli inceleme kararı verildi. (İHA)

Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Özgür Özel'den İmamoğlu'nun günün gündemi olan Roma gezisine ilişkin ilk yorumu! "Büyük bir lobi çalışması"Özgür Özel'den İmamoğlu'nun günün gündemi olan Roma gezisine ilişkin ilk yorumu! “Büyük bir lobi çalışması”
Cezaevi yangını!  1 kişi ağır yaralandı Cezaevi yangını! 1 kişi ağır yaralandı
Eski sevgili dehşeti!  Tüfekle ateş açtıEski sevgili dehşeti! Tüfekle ateş açtı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir