AK Başdaş Partisi Konak İlçe Başkanı'ndan “Konak Belediyesi'nin borç pankartını asın” çağrısı – GÜNDEM

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, belediye meclisi toplantısında Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'ya “gerekirse borç pankartını asma” sözünü yerine getirme çağrısında bulundu.

Konak Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantısının ikinci oturumuna katılan AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, meclis toplantısında gelişmeleri değerlendirdi. Başdaş, Belediye Başkanı Mutlu'nun belediye borçlarına ilişkin açıkladığı pankartı değerlendirerek, şunları söyledi: “Kendisinden bu sözünü tutmasını bekliyoruz. “Şeffaf olduğunu söylerlerse bu uygulama yerinde olur” dedi.

Başdaş, Mutlu'nun belediye meclisinde şeffaflığa vurgu yaptığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Şeffaf bir belediye olmak istiyorsanız meclis çatısı altında olup bitenleri şeffaf bir şekilde anlatın. Belediye basın bürosunun verdiği haberler tamamen kısmi ve yanıltıcı bilgiler içeriyordu. Gerçekleri bu şekilde gizleyemezsiniz. Biz Konak AK Parti olarak gerçekleri her zaman Konak halkına duyuracağız” dedi.

Başdaş, Belediye Başkanı Mutlu'nun işçi maaşlarının ödenmesi konusunda yaşadıkları sorunları mecliste anlattığını belirterek, şöyle konuştu: “Sendikanın işçi maaşlarının ödenmesine ilişkin formülü desteklemediğini söyledikten sonra Sayın Mutlu, bankacıların gelip geldiğini söyledi. Döndüğünde işçilerin maaşlarını ödemek için kredi aldıklarını belirtti ancak Mutlu Bey'in çıkıp elinde tuttuğu bu kredinin nereden geldiğine dair herhangi bir açıklama yapmadı. mesai bitiminde ve belediye meclisi toplantı halindeyken böyle bir toplantı “İşçiler için güzel bir manzara mıydı?”

Başdaş, işçilerin hak ettikleri ücretlerin ödenmesinde yanlarında olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “İşçilerimizin hak ettikleri ücretleri zamanında ve kayıpsız almaları için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak belediye meclisi çalışmaları devam ederken gelen bankacılara verilen krediyi anlayamadık. Bu konuyu açık tutmalıyız dedi.

Başdaş, şöyle konuştu: “Şeffaf belediyecilikten bahsediyorsanız sizi şeffaf olmaya davet ediyoruz. Belediyenin basına verdiği haberlerde taraflı yazılarla gerçekler gizlenemez. Kamuoyuna karşı kendinizi sorumlu hissediyorsanız, belediye meclisinde yaşananları objektif bir şekilde aktarmalısınız. Biz AK Parti olarak Konak halkına gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz.”

KONAK bölgelerini MAHKEMEYE taşıyalım

Başdaş, Konak Belediyesi'nin inşaatı devam eden yeni hizmet binasının da belediye meclisinin gündeminde olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Konak'a yeni bina yapılması için Konak'ın en değerli alanları İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Belediye, ancak binanın inşası için Büyükşehir Belediyesi'nden herhangi bir destek yok. AK Parti Konak olarak ilçemizin en değerli varlıklarının bina karşılığında verilmesini istemiyoruz. Yenişehir Pazaryeri, Göztepe Otoparkı ve Alanyalı Sarayı Konak'ta kalmalı. Seçimlere 20 gün kala bu koltukların devredilmesindeki amaç neydi? Bunun cevabını istiyoruz. Konak Belediye Başkanı Mutlu da meclise bu alanların Konak'ta kalmasını istediğini söyledi. Süreci takip edeceğiz. “Bahsettiğimiz yerler ay sonuna kadar geri alınmazsa AK Parti'nin Konak ilçe başkanı olarak konuyu yargıya taşıyacağım” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİKLİ OLMALI

Başdaş, CHP'li bazı yönetim kurulu üyelerinin “Mesele sadece kentsel dönüşüm meselesi değil” demelerinin üzüntü verici olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: “Açıkçası bu açıklamaları anlamak çok zor. Konak'ın kentsel dönüşüm için kentsel dönüşüm bir zorunluluk. Terk edilmemiş, kaliteli yaşam alanlarına sahip bir mahalle için elbette Konak halkına da yardım ve sosyal destek sağlanması gerekiyor ama sağlıklı kentsel dönüşüm başta yoksulluk ve yoksunluk olmak üzere kentin sorunlarını çözmenin en temel yoludur” dedi. Bu nedenle yeni dönemde Konak'ta hizmetlerde kentsel dönüşümün öncelikli olması gerekiyor” dedi.

Başdaş, önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da Konak halkına fayda sağlayacak her türlü hizmete destek vereceklerini belirterek, şöyle konuştu: “Konak halkına faydalı olan her hizmete destek vereceğimize daha önce söz vermiştik. Nitekim İzmir Milletvekilimiz ve Konak belediye başkan adayımız Ceyda Bölünmez, Çankırı Konak dahil tüm ilçelere gönderdiği mektupta bu sözünü yineliyor. “Yeni dönemde Konak Belediye Meclisi'nin siyaseti değil, Konak'ta hizmeti konuşmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir