Adıgey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kumpıl Murat, KAFFED heyetini kabul etti

Adıgey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kumpıl Murat, KAFFED heyetini kabul etti. Bu Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) tarafından belirtildi.

Kafkas Dernekleri Federasyonu'nun (KAFFED) açıklamasına göre; Başkan Yardımcısı Bella Hakunova, Kültür Bakanı Yuri Autlev, Eğitim Bakan Yardımcısı Susanna Paranuk, Geri Dönüş Komitesi Başkanı Şhalaho Asker, Adige Başkanı Xase Tlemeşok Ramazan, Federasyonun Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Rus Olga Şalimova ve Igor Terzyan katıldı. toplantıda mevcut.

“TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDAKİ İLİŞKİLER, KARŞILIKLI ATILACAK ADIMLAR DA OLUMLU ETKİLENECEKTİR”

Açıklamada, Adıgey Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kumpıl Murat'ın, son kongrede seçilen Başkan Ünal Uluçay'ı ve Yönetim Kurulunu tebrik ederek başarılar dilediği, özellikle “KAFFED, Dönen O” mesajından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği belirtildi. Anavatan”. Ayrıca heyet tarafından fasıllarda sunulan konularda gerekli desteği sağlayacağını ve karşılıklı olarak atılacak adımların Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkileyeceğini belirttiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca Başkan Kumpıl Murat'ın, heyet tarafından dile getirilen evde eğitim, üniversiteler arası ilişkiler, geri dönüş çalışmaları, turizm, arkeoloji konferansı, dil konferansı vb. konuların, Türkiye'nin desteğiyle ele alınabileceğini söylediği belirtildi. Uygun koşullar karşılandığı takdirde hem Cumhuriyet hem de federal bütçeler.

33

Yukarıdaki açıklamada ayrıca vatan meselesinin gündeme getirilmesi ve konunun kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki Çerkeslerin yaşadıkları ülkelere olumlu katkılarının altını çizdiği belirtiliyor. .

Başkan Kumpıl Murat'ın da yarım bırakılmaması ve somut hedefler doğrultusunda çalışmanın önemine vurgu yaptığı bildirildi.

Açıklamada son olarak Başkan Kumpıl Murat'ın toplantı sonrasında heyete teşekkür ettiği ve heyeti onurlandırdığı belirtildi.

Mynet Youtube

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Milli Savunma Bakanlığı'ndan İncirlik'ten ilginç hamle!  İsim değiştirildiMilli Savunma Bakanlığı'ndan İncirlik'ten ilginç hamle! İsim değiştirildi
Babasını tüfekle vurdu, sözleri dehşete düşürdü!  Babasını tüfekle vurdu, sözleri dehşete düşürdü! “Bizi yenmek…”
175 yıldır bilimin çözemediğini Türkler bile çözdü!  Hayatın nasıl başladığını ortaya çıkardı: gurur verici detay 175 yıldır bilimin çözemediğini Türkler bile çözdü! Hayatın Nasıl Başladığı Ortaya Çıktı: 'Atatürk' Gurur Detayı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir