75. Emmy Ödülleri 2024: Succession ve The Bear ödül törenine damgasını vurdu

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

ABD'de oyuncu ve yazarların grevi nedeniyle Eylül ayına ertelenen 75. Primetime Emmy Ödülleri'nin büyük kazananları Succession, The Bear ve Beef oldu. İşte tüm ayrıntılar.

REKLAM

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) düzenlenen 75. Emmy ödül törenine 'Succession' ve 'The Bear' altışar ödül kazanarak damga vurdu.

Geçtiğimiz yıl Hollywood'daki işçi grevleri nedeniyle dört ay ertelenen törende “Ayı” en iyi komedi seçildi. 'Sığır' en iyi dizi ödülünü aldı.

'Succession' dizisinin başrol oyuncularından Sarah Snook, drama kategorisinde en iyi kadın oyuncu ödülünü alırken, en iyi erkek oyuncu ödülünü de Kieran Culkin kazandı.

'Succession' filmiyle Matthew Macfadyen bir kez daha drama kategorisinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alırken, dizi yaratıcısı Jesse Armstrong da drama kategorisinde En İyi Senaryo ödülüne layık görüldü.

Drama Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü Beyaz LotusJennifer Coolidge ikinci kez kazanmayı başardı.

İşte 2023 Emmy Ödülleri:

Tartışmalı bir ailenin merkezinde zor durumdaki bir restoran ve yetenekli bir şefin hayatını konu alan FX dizisi The Bear, ilk sezonuyla en iyi komedi dizisi ödülünü kazandı.

Komedi kategorisinde ise Jeremy Allen White'ın En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, Ayo Edebiri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü ve Ebon Moss-Bachrach En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alarak komedi dizisinin büyük bir başarıya imza atmasını sağladı.

Ayı, Pazartesi gecesi aday olduğu her kategoride ödül almayı başarırken, Creative Arts Emmy'den dördü olmak üzere toplamda 10 ödül alarak en çok ödül alan dizi oldu.

Abbott Elementary'den Quinta Brunson ve Beef'ten Steven Yeun ve Ali Wong, 75. Primetime Emmy Ödülleri'nde tarihi zaferlere imza attı.

Brunson, yarattığı diziyle Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanarak, 40 yıldan fazla bir süre sonra ödülü kazanan ilk siyah kadın ve on yıldan fazla bir süre içinde ödülü kazanan ilk televizyon dizisi oyuncusu oldu.

Yeun ve Wong ayrıca kendi kategorilerinde kazanan ilk Asyalı-Amerikalı aktörler oldu. Yeun, En İyi Mini Dizi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken, Wong da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Dikkat çeken bir diğer ödül ise, 'Elton John Live' adlı eseriyle En İyi Özel Program (Canlı) kategorisinde dünyaca ünlü İngiliz sanatçı Elton John'un ödülü alması oldu.

Bu ödül sonunda Emmy, Grammy, Oscar ve Tony (EGOT) ödüllerini kazanan sanatçıların seçkin kulübüne katılmasına olanak sağladı. Ancak Elton dizinden ameliyat olduğu için ödülü alamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir