Musk'tan Apple ile Açık Yapay Zeka ortaklığına ilişkin tehdit edici açıklama


Apple'ın yapay zeka devi Open AI ile iş birliğini duyurmasının ardından dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk'tan tehdit dolu bir paylaşım geldi. Musk, şirketlerinde Apple cihazlarını yasaklayabileceğini duyurdu.

Hurriyet.com.tr/Ekonomi Hizmeti

Dün ABD'li teknoloji devi Apple, iPhone, iPad ve iMac gibi cihazlar için Apple Intelligence adını verdiği yapay zeka uygulamasını duyurdu. Ayrıca Apple, Open AI tarafından üretilen ChatGPT'nin cihazlara entegre edileceğini duyurdu.

Etkinliğin ardından Elon Musk, eski adıyla Twitter olarak bilinen X'te ortaklığı kınayan bir dizi gönderi yayınladı.

Musk, “Apple, OpenAI'yi işletim sistemi düzeyinde entegre ederse, Apple cihazları şirketlerimde yasaklanacak” diye yazdı. Musk, “Bu kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir” dedi. dedi.

Musk, iddiasını destekleyecek herhangi bir kanıt eklemeden “Apple'ın, verilerinizi OpenAI'ye devrettikten sonra gerçekte ne olacağı hakkında hiçbir fikri yok” diyerek Open AI'yi suçladı.

Apple, ortaklık duyurusunda ChatGPT'ye erişen kullanıcıların güvende olacağını söyledi. Şirket, ChatGPT'ye ulaşan cihazların IP adreslerinin gizli tutulacağını ve OpenAI'nin verileri saklamayacağını belirtti. Duyuruda, hesaplarını bağlamayı seçen kullanıcıların ChatGPT'nin veri kullanım politikalarına tabi olacağı belirtildi.

MUSK'TAN AI'A DAVA'YI AÇTI

Elon Musk, Open AI'nin yönetim kurulundaydı. Ancak şirketteki görevinden ayrılan Musk, daha sonra şirketin kuruluş amacından saptığı ve Microsoft'un yan kuruluşu haline geldiği gerekçesiyle Open AI CEO'su Sam Altman ve diğer yöneticilere dava açtı. Microsoft ise Open AI'a milyarlarca dolar yatırım yaptı.


etiketler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir