Marketlere akın edip coşkuyla alışveriş yaptılar! Bankalara 'Hazırlıklı Olun' Talimatı Gönderildi: İsrail'den Panik Görüntüleri

1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluğu binasına düzenlenen saldırı İsrail halkında alarma yol açtı. Her ne kadar İsrailli bir yetkili büyük çaplı gerginlikleri göz ardı etmese de kamuoyu tam anlamıyla piyasalara ve bankalara saldırdı. Gelen görüntüler heyecanın boyutunu ortaya çıkardı.

“İNTİKAM SALDIRISINA KARŞI HAZIRLIKLAR VAR”

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, isminin gizli kalmasını isteyen İsrailli yetkili şunları söyledi: “İran'a karşı gerilimin geniş çaplı bir şekilde tırmanması ihtimali yok ancak olası bir saldırı kan davasına karşı hazırlıklar var”. dedi.

AW174806_01

Haberde, İsrail'deki hava savunma sistemleri, istihbarat ve hükümet birimlerinin İran'ın misillemesine karşı acil durum hazırlıkları yaptığı belirtildi.

AW174806_02

İSRAİLLİLER SÜPERMARKETLERE GELİYOR

Olası bir İran saldırısı korkusuyla gerginlikler artarken İsrailliler önlem almaya başladı. İsraillilerin süpermarketlere ve bankalara akın ettiği ve büyük miktarlarda nakit çekmeye hazırlandığı bildiriliyor.

1

İran'la gerilimin artması, İsrail kamuoyunda endişeleri artırdı ve başta su ve konserve ürünler olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinin stoklanması için süpermarketlere baskın yapılmasına yol açtı.

2

Times of Israel'in yayınladığı habere göre, bazı İsrail pazarları perşembe günü temel ihtiyaç maddeleri, transistörlü radyo ve elektrik jeneratörü alımlarında artış olduğunu bildirdi ancak bir eksiklik beklemediler.

3

BANKALARA TALİMAT: HAZIR OLUN!

Bankalara ayrıca İran'dan gelebilecek olası bir tepki beklentisiyle ATM'lerden büyük ölçekli nakit çekme işlemlerine hazırlanmaları talimatı verildi. Güvenlik kaygılarının nakit talebini artırdığı geçmiş örnekleri hatırlatan Merkez Bankası, finansal kuruluşların bu tür senaryolara hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

iStock-1037338212

BÜYÜKELÇİLİĞE SALDIRI GERİLİMİ ARTIRDI

AA'nın verdiği bilgiye göre; İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na mensup 2'si general olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda ölenler arasında 6 Suriyelinin olduğu, toplam ölü sayısının 13 olduğu açıklandı.

AW174806_03

İran, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu ancak Tel Aviv yönetimi sessiz kalmayı sürdürdü. İran, saldırıya misilleme yapacağını duyurdu ve ABD'yi sorumlu tuttuğunu söyledi. Tel Aviv yönetimi, Şam'daki İran konsolosluğu binasına düzenlenen saldırının sorumluluğunu resmi olarak üstlenmedi. İsrail ordusu, İran'ın 1 Nisan'da Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından hava savunmasını güçlendirmek için yedek askerleri göreve çağıracağını bir gün önce açıklamıştı.

AW174806_04Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Lider olmadı, fenomen oldu!  Şiir yazıp isyan etti, sosyal medya yıkıldıLider olmadı, fenomen oldu! Şiir yazıp isyan etti, sosyal medya yıkıldı
Abdullah Zeydan tescil belgesini aldıAbdullah Zeydan tescil belgesini aldı
Ev sahibini öldüren kiracı: 'Kirayı 1400 liradan 6 bin liraya çıkardı'Ev sahibini öldüren kiracı: 'Kirayı 1400 liradan 6 bin liraya çıkardı'

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir