Kilis'in nesi meşhurdur? Kilis'in en meşhur yemekleri ve alınacak hediyeler

genişletmek

KAYNAKCnnturk.com

Aynı zamanda kültürel ve tarihi yönleriyle de her yıl turist çeken en özel şehirler arasında yer aldığını da söylemek gerekir. Ayrıca baharatlar, parfüm çeşitleri, kuruyemiş sucukları ve daha birçok hediyelik ürünü de buradan satın alabilirsiniz.

Kilis'in nesi meşhurdur?

Kilis birçok farklı yemeğiyle ünlü bir yer olarak öne çıkıyor. Bu bağlamda Kilis tavası, öcce, çelik inek, mikla ve lebeniye gibi pek çok farklı yemek çeşidinin olduğu söylenebilir. Birbirinden farklı isimlerle öne çıkan bu lezzetli yemek çeşitleri Kilis'te yöresel olarak üretilmektedir.

Bu lezzetleri tatmak için çok sayıda yerli ve yabancı turist bölgeye seyahat ediyor. Ayrıca sokakların dokusu, hediyelik eşyaları ve tarihi yönleriyle de önemli bir yere sahiptir. Antik hamamı, oylu höyüğü ve birçok tarihi mezarıyla önemli bir yer tuttuğunu söylemek gerekir.

Kilis'in en meşhur yemekleri ve alınacak hediyeler

Kilis, sadece meşhur yemekleriyle değil, alınacak hediyelerle de sevilen en özel şehirler arasında yer alıyor.

– Ekşi malchita
– Lebeniye
– Köplenmişviye
– Kilis için kızartma tavası
– Küçük kardeşi
-Mikla
– Slav aşısı

Böylece yukarıda bahsettiğimiz yöresel yemeklerin yanı sıra en sevilen lezzetler de ön plana çıkıyor. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin ziyarete geldiklerinde mutlaka denemeleri gereken yöresel lezzetler arasında yer aldığı söylenebilir. Ayrıca birden fazla hediye çeşidiyle de ön plana çıktığını da söylemek gerekiyor.

Bunlar arasında öne çıkanlar arasında yöresel ve özel baharatlar, parfüm çeşitleri, basmati sam, cevizli sucuk gibi yemek çeşitleri yer alıyor. Ayrıca bu sayımızda birçok makyaj malzemesinin de yer aldığını da söylemek gerekiyor.

Kilis'te Gezilecek Yerler

Kilis'te özellikle turizm açısından gezilecek pek çok farklı tarihi ve kültürel mekanın bulunduğunu söylemek gerekir. Bunların arasında Ravanda Kalesi, Oylum Höyüğü, Ulu Cami, Şeyh Mansur Türbesi ve Eski Hamam gibi pek çok kültürel yapı öne çıkıyor.

Hisar Çamlığı Tabiat Parkı gibi daha birçok yerel yerin bulunduğunu da söylemek gerekir. Turizm söz konusu olduğunda bu bölgeleri ziyaret etmek önemlidir. Gezilecek yerleri, hediyelik eşyaları ve yöresel yemekleri ile önemli bir şehirdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir