Karşıyaka Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı – GÜNDEM

Karşıyaka Kent Konseyi, yeni görev süresinin ilk toplantısını Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal başkanlığında gerçekleştirdi.

Görev dağılımının oylamayla belirlendiği toplantıda katılımcılığa ve şeffaflığa vurgu yapan Başkan Ünsal, şunları söyledi: “Başvuracağımız her imzada tek bir kişinin değil, toplumun yararını dikkate alacağız. “Kamu kaynaklarına saygı göstereceğiz ve tek kuruş bile israf etmeyeceğiz” dedi.

MONTAJ YAN TARAFTA YAPILIR

31 Mart yerel yönetim genel seçimlerinin ardından Karşıyaka Belediyesi'nde seçim belgelerini aldıktan sonra göreve başlayan Meclis üyeleri, Başkan B. Yıldız Ünsal başkanlığında görev süresinin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan oylamanın ardından Meclis 1. Başkan Yardımcısı Mehmet Atilla Baysak, 2. Başkan Yardımcısı Servet Ebru Gürdemir; Konseyin üyeleri ise Mehmet Mithat Salepçioğlu, Belma İnam ve Ali Ekber Güneş'ten oluştu. Cumhurbaşkanlığı divanı ve komisyon üyelerinin seçimlerinin yapıldığı toplantıda 2023 Faaliyet Raporu da oy çokluğuyla kabul edildi.

“FARK YARATACAĞIZ”

Meclis açılışında konuşan Başkan Ünsal, şunları söyledi: “5 yıl boyunca bu güzel şehre hizmet etmenin onurunu hep birlikte yaşayacağız. Son derece centilmence bir seçim süreci yaşadık. Tüm aday arkadaşlarıma şahsım ve meclis grubum adına teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren aldığımız oy oranına bakılmaksızın tüm Karşıyaka'ya hizmet vereceğiz. Bize emanet edilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğimizden ve Karşıyaka'da en iyi hizmetleri sunacağımızdan emin olabilirsiniz. Kamuya fayda sağlayacak projeler üreteceğiz. Geleceğe daha çağdaş, daha güzel bir Karşıyaka bırakmak için çalışacağız. Karşıyakalıların oylarıyla bize verilen görevi yerine getirmede katılımcı ve şeffaf olacağız. Attığımız her imzada tek bir kişinin değil toplumun faydasını arayacağız. Karşıyaka'yı Avrupa'nın gelişmiş şehirlerinden biri haline getireceğiz, fark yaratacağız. İyi konularda kararlarımızın oybirliğiyle alınacağına eminim” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ ATALARIMIZDAN ALACAĞIZ”

Karşıyaka Belediye Meclisi olarak yerel yönetimde Türkiye'ye çok ciddi mesajlar vereceklerine inandığını belirten Ünsal, şöyle konuştu: “Son dönemlerde emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum, daha da artıracağımıza söz veriyorum. bayrak bağlılıkları daha da yukarıda. Atatürk'ün şehri Karşıyaka'nın tarihine, doğasına, kültürüne, sanatına ve bilgisine sahip çıkacağız. Demokrasiyi, şeffaflığı ve dürüstlüğü en büyük ilkelerimiz olarak benimseyeceğiz. Bunu yaparken de gücümüzü Atamızdan ve annesi Zübeyde Hanım'ın manevi mirasından alacağız. Sorumluluğumuz büyük. Hepinizin on binlerce vatandaşımızın oyu ve yükümlülükleri var. Allah hiçbirimizi utandırmasın. “Umarım hayırlı ve uğurlu olur” dedi.

Meclis ihtisas komisyonlarından bazıları şunlardır:

İmar Komisyonu: Nilüfer Bakoğlu Aşık, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Servet Ebru Gürdemir, Kadri Fırat Büyüktunalıoğlu, Hasan Ünal.

Yasama Komitesi: Servet Ebru Gürdemir, Cemile Hürriyet Yurtseven, Belma İnam, Mehmet Atilla Baysak, Adem Öztürk.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Candaş Yeter, Mehmet Atilla Baysak, Mehmet Mithat Salepçioğlu, Servet Ebru Gürdemir, Özgür Solmaz.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir