Hastanede siyasi ayrımcılığa isyan – Son Dakika Sağlık Haberleri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Araştırma ve Rektörlük Hastanesi Baş Kalite Yönetim Birimi tarafından çalışanlara uygulanan memnuniyet anketleri ve öneri değerlendirme raporu sonuçları, sağlık çalışanlarının zor durumunu ortaya koydu. Hastane genel müdürü Ayşe Kırcı'nın imzaladığı değerlendirme raporu 18 Mart'ta ilgili birimlere gönderildi; Kurumdaki liyakat sorunu, sağlık çalışanlarına yönelik korkutma politikalarının ve çalışma barışının bozulmasının da önünü açmıştır. Dağıtım bölgelerine gönderilen raporda sağlık çalışanlarından gelen 67 yanıt yer aldı. Sağlık ve Çalışma Genel Sendikası, yanıtların neredeyse yarısının siyasi ve sendika üyeliğine dayalı olarak hizmetlerin yönetiminde adam kayırmacılıktan şikayetçi olduğunun altını çizdi.

“SENDİKA ÇİFTLİĞİ GİBİ”

Yaşananları ortaya koyan önemli yanıtlar şöyle:

  • Mevcut idari yönetimin çok yetersiz ve çok kötü olduğunu düşünüyorum. Yöneticilerin çoğu Sağlık-Sen'den aldıkları direktiflere göre hareket ediyor. Sendika üyelerine karşı ayrımcılık var. Niteliksiz atamalar yapılıyor. Yerleştirmenin işi bilmemesi veya ustalaşmaması nedeniyle işin kalitesi düşer ve birçok hata yapılır. Burası bir eğitim hastanesi değil, sendika çiftliği gibi yönetiliyor. Hemşire, personel ve sekreter sıkıntısı var.
  • Hemşirelik hizmetleri yönetiminin bu noktaya kendi çabalarıyla ulaştığını düşünmüyorum. 6 yıllık tecrübeye sahip bir hemşire, sırf eşi belli bir partiye üye diye haksız yere hemşirelik hizmetleri müdür yardımcısı oldu. Bu, tüm çalışanlara yapılan bir haksızlıktı.
  • Yaklaşık 11 yıldır hastanede çalışıyorum. Bu dönemde üç yönetim gördüm. Bence en adaletsiz şekilde göreve gelen yönetim oldu. Yeni yönetimde 6 yıllık tecrübeye sahip bir hemşirenin sırf geçmişi güçlü olduğu için yönetime atanması benim çalışma azmimi ciddi şekilde zedeledi.

'DERHAL SORUŞTURULMASI GEREKİYOR'

Genel Sağlık-İşçi Sendikası Başkanı Derya Uğur, “Sağlık çalışanlarını 'Keşke hastane ve yönetim hiç olmasaydı' noktasına getiren vasıfsız ve adaletsiz yönetim anlayışı rapordan anlaşılıyor. birçok meslektaşımızın istifayı düşünmesine neden olacak düzeydedir. “Genç bir hemşirenin sırf siyasi bağlılığı nedeniyle sağlık hizmetleri müdür yardımcılığına getirilmesinin çalışma barışını temelden bozduğu görülmektedir.” Kurumun yayınladığı raporda hastane çalışanlarının durumunun görüldüğünü vurgulayan Uğur, şöyle konuştu: “Eskişehir gibi bir şehirde kurum, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği şehirdeki tek üniversite hastanesidir. Sağlık hizmeti bekleyen vatandaşlara yönelik; “Sendikayı çiftlik gibi yönetmek, haksız ve niteliksiz atamalarla işçilerin huzurunu bozmak gibi iddialar derhal soruşturulmalı” dedi. Uğur, şunları söyledi: “Devlet, sağlığın halkına uzanan eli olan sağlık çalışanlarından, talihsiz ve umutsuz bir şekilde halkımıza kaliteli sağlık hizmeti vermesini bekleyemez. Kurumun kontrolünü ele geçirdiğine inanılan sarı sendikal yapıya yönelik kayırmacılığa son verilmelidir. “Çalışanların anayasal hakkı olan sendika tercihlerine müdahale etmeye çalışan yöneticiler buna göre cezalandırılmalıdır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir