Filipinler'de Kanlaon Yanardağı'nda patlama! 6 dakika sürdü, bölgede alarm seviyesi yükseldi

Filipin Haber Ajansı'nın (PNA) haberine göre, Filipin Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, aktif Kanlaon yanardağının patladığı bildirildi.

Açıklamada, yanardağın 6 dakika boyunca püskürerek duman oluşturduğu ve 5 bin metre yüksekliğe ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, Kanlaon yanardağı için alarm seviyesinin 1'den 2'ye çıkarıldığı duyurulurken, gelecekte yanardağda daha fazla patlama yaşanabileceği vurgulandı.

AW219086_01

Açıklamada, olayın yakından takip edildiği ve bölge halkının her türlü gelişmeye karşı dikkatli olması istendiği belirtildi.

TAHLİYE TALİMATLARI VERİLMİŞTİR

Yetkililer bölge halkına, özellikle de solunum yolu rahatsızlığı olanlara maske takmalarını tavsiye etti. Negros Oriental eyaletinin Canlaon şehrinin belediye başkanı Jose Chubasco Cardenas, yaptığı açıklamada patlamadan etkilenen 4 bölgede yaşayan insanların tahliye edilmesi emrini verdiğini söyledi.

AW219086_02
Cardenas, yanardağ patlamasının ardından halkın güvenliğini sağlamak için tüm kaynakları seferber ettiğini ve bu bağlamda çevre bölge ve şehirlerden de yardım istediğini söyledi. (AA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Samsun'daki düğün dehşete düşürdü!  4 kişiyi yaralayan sanığa ceza verildiSamsun'daki düğün dehşete düşürdü! 4 kişiyi yaralayan sanığa ceza verildi
Naci Görür'den uyarı geldi!  Naci Görür'den uyarı geldi! “Belediyeler artık düşünsün, deprem olduğunda çok geç oluyor”
Yer: İstanbul!  Tekme ve sopalarla saldırdılarYer: İstanbul! Tekme ve sopalarla saldırdılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir