En son haberler | Adını söylemeden İmamoğlu'nu suçladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Roma'dan ayrılışı: “Hiçbir gerekçesi olamaz”

Son haber: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay'ın 162. yıl dönümü dolayısıyla Sayıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuştu. Erdoğan'ın konuşmasında yeni anayasa mesajları ve Roma gezisine İBB'nin tepkisi ortaya çıktı.

“GÖZLERİNİZDEKİ YAŞLARA BAKMIYORUZ”

İşte Erdoğan'ın konuşmasından en önemli mesajlar:

  • Uyguladığımız reformlarla kamu hizmetlerinin kalitesini artırdık. Bürokratik vesayeti de ülkemize yönelik bir tehdit olarak gördük. Devletle millet arasına duvar ören eski alışkanlıkların yeniden doğmasına izin vermeyelim. Bu tür yöntemlere başvuranları hayal kırıklığına uğratmayalım.

  • Millet bundan tam bir yıl önce yapılan seçimlerin ikinci turunda kararını verdi. Türkiye'nin zamanını ve enerjisini boşa harcayan tartışmaların, koalisyon görüşmelerinin hiçbiri gerçekleşmedi. Seçim gecesi sandıkların açılıp sonuçların belli olmasıyla milletimiz kaldığı yerden işine devam etti.

“TÜRKİYE'Yİ DARBE ANAYASASINDAN KURTARMAK BİZİM İÇİN MİLLİ GÖREVDİR”

  • “Türkiye Yüzyılı”nın dönüm noktalarından biri de yeni bir sivil anayasaya ulaşmasıdır.

  • Sistemdeki sorunların giderilmesi ve sistemin daha başarılı bir şekilde işlemesinin sağlanması siyaset kurumunun sorumluluğundadır. Tecrübelerimiz ışığında sistemin iyileştirilmesine yönelik her türlü adımı atmaya hazırız. Yeni Anayasa meselesi de gelecek vizyonumuzun bir parçasıdır. Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak bizim için milli bir görevdir. Türkiye'nin yeni bir anayasaya kavuşması için kapsayıcı, uzlaşmacı ve yapıcı tavrımızı son noktaya kadar sürdüreceğiz.

  • Son dönemde bazı kamu hizmetlerinde şikayetlerin arttığının farkındayız. Görevden kaçmanın ya da vatandaşa “bugün git yarın gel” demenin hiçbir mazereti olamaz.

  • Sayıştay, kamu kaynaklarının mevzuata uygun harcanmasının sağlanmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Kamu sektöründe tasarruf ve verimlilik anlayışının hakim olduğu günümüzde Sayıştay'ın denetimleri daha da önem kazanmıştır. İster merkezi hükümet ister yerel yönetim olsun, milletin hiçbir vergi harcayan kurumu halkımızın yüreğini acıtacak kadar israf yapamaz. Ülkedeki çocukların geçim kaynaklarının kesilmesiyle yaratılan kıt kaynakların, birilerinin reklam bütçesine dönüştürülmesine tahammül edemeyiz.

“BASIN MERKEZLERİNE HALKIN CEBİNDEN ROMA TURU VERİYORLAR”

  • Son zamanlarda arkadaş ve akraba atamaları ile Konsey kaynaklarının kişisel amaçlar için kullanıldığını görmekten üzüntü duyuyoruz. Bu olaylar milletin siyasete olan inancını derinden sarstı. Kusura bakmayın ama gazetecilere masrafları kamuya ait olacak şekilde özel uçakla Roma turu vermenin hiçbir haklı gerekçesi yok.

NE OLDU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki çok sayıda gazeteci, İstanbul'da düzenlenecek 2027 Avrupa Olimpiyat Oyunlarına ilişkin toplantı için İtalya'ya gitti. Lüks otelin maliyeti ve yolculuk sırasında yapılan harcamalar tartışmalara yol açtı. İmamoğlu, eleştirilere, “Bunda bir tuhaflık yok. Bir şey eksikse bakarız ama bir dahaki sefere bakmayız.”

mggkfdlBu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
TEM otoyolunda 10 araç birbirine çarptı!TEM otoyolunda 10 araç birbirine çarptı!
Geçen ayın en çok satan kişisel bakım ürünü!  Şimdi satıştaGeçen ayın en çok satan kişisel bakım ürünü! Şimdi satışta
diyerek kendini kesti “Açım” diyerek kendini kesti, serveti şok etti!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir