Demirtaş ve diğer HDP'lilerin aldığı cezaların ardından Beştepe'den ilk açıklama! Mehmet Uçum şunları paylaştı: “Milli konum” vurgusu.

Kamuoyunda Kobani davası olarak bilinen dava bugün görüldü. Kararlar açıklandı. Aralarında Selahaddin Demirtaş ve Ahmet Türk'ün de bulunduğu isimlere verilen hapis cezaları da açıklandı.

6-8 Ekim davalarında Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl, Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi.

Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk hakkında beraat kararı verildi. Ayla Akat Ata serbest bırakıldı. Aynur Aşan'a 9 yıl hapis cezası verildi. Sırrı Süreyya Önder'in beraatına karar verildi.

DEMİRTAŞ'A 42 YIL HAPİS CEZASI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis cezası verildi.

MEHMET UÇUM'DAN YARGIYA ÖVGÜ

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum, paylaşımında önemli açıklamalarda bulunurken, “Ulusal adalet sistemimizle ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

İşte Uçum'un sözleri: 'Türkiye'nin yargısı bağımsız ve tarafsızdır. Hem yurt içinde, diğer güçlere karşı hukuk sistemimizin gereği olarak, hem de küresel emperyalizmin tüm odaklarına karşı ulusal konumuyla. “Ulusal adalet sistemimizle yeterince gurur duyamayız.”

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Beştepe'den Kobane davasıyla ilgili ilk açıklamaBeştepe'den Kobane davasıyla ilgili ilk açıklama
Sanofi Türkiye'den hayat kurtaran soru: Sanofi Türkiye'den hayat kurtaran soru: “Hipertansiyon riskinin farkında mısınız?”
Bir ilde “pastoral” kriz gündemde!  Bu iki soru yüzünden eleniyorlar!  Konu Meclis'e taşınıyorBir ilde “pastoral” kriz gündemde! Bu iki soru yüzünden eleniyorlar! Konu Meclis'e taşınıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir