Bitcoin Yükselişi Kalıcı mı? Analistin golü şaşırttı!

Bitcoin'in geçen haftaki %14'lük yükselişi, yatırımcıları bunun “gerçek hareket” olabileceğine ikna etti. Bazı analistler 90.000 dolara ulaşılıncaya kadar başka bir düzeltme beklemiyorlar.

Anonim kripto para tüccarı “Roman”, Cointelegraph'a şunları söyledi: “Temel ve teknik bilgilerin bir araya gelmesi nedeniyle bunun 'gerçek piyasa rallisi' olduğuna inanıyorum.”

Bitcoin fiyatının 2 Mayıs'ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.738 dolardan 58.000 dolara düşüşünü yorumlayan analist, gelecekte daha yüksek seviyelere doğru bir düzeltmenin gerekli olacağı görüşünü paylaştı.

Roman, Bitcoin (BTC) fiyat tablosunda bu hafta görülen “trend dönüşünün”, 12 Mart'ta kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.679 doların en az %20 üzerine çıkana kadar başka bir birikim dönemine yol açmayacağını belirtti.

“Başka bir konsolidasyon veya düzeltme dönemi görmeden önce en az 90.000-100.000 $'a ulaşacağımızı düşünüyorum.”

CoinMarketCap'in verilerine göre, düşüşün sona erdiği sinyali 20 Mayıs'ta 66.278 dolardan kapanan yeşil bir mum oldu.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 70.140 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı son 30 günde %8,04 arttı. Kaynak CoinMarketCap

Bitcoin'in son fiyat artışı, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), analistler ve yatırımcıların son haftalarda spot Ether (ETH) borsa yatırım fonlarını (ETF'ler) onaylamak için harekete geçebileceğine dair artan spekülasyonların ortasında geldi.

Sonuç olarak, piyasa hissiyatı olumluya döndü ve Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi sadece 24 saat içinde 12 puan artarak 21 Mayıs'ta “Aşırı Açgözlülük” tarafında 76'ya yükseldi.

İyileşen görünüm, SEC'in Ether ETF başvuru sahiplerinden 20 Mayıs'ta 19b-4 dosyalarını güncellemelerini talep edeceği haberlerinin ardından geldi.

Ledn'in yatırım sorumlusu John Glover, spekülasyonun Bitcoin fiyatını nasıl etkilediği konusunda şaşkın.

Glover, “ETH'nin bu haberden sonra toparlanması son derece mantıklı; ETH için SEC onayının BTC talebi üzerinde herhangi bir etkisi olması beklenmediğinden, bunun BTC fiyatını da beraberinde sürükleyeceğini ilginç buluyorum” dedi. Cointelegraph.

İle ilgili: Bitcoin'in olası rekor seviyesi kısa pozisyon açanlara zarar verebilir

Glover, yeni rekor seviyelere ulaşmadan önce bazı yatay trendlerin olabileceğini öngördü.

Glover, “Önümüzdeki günlerde piyasada bazı kar alımlarının BTC fiyatlarını 71.000 dolardan aşağıya çekeceğini öngörüyorum” dedi.

CoinGlass'ın uzlaşma verilerine göre, piyasa duyarlılığındaki olumlu değişime rağmen kripto para tüccarları yükseliş trendi öncesinde Bitcoin fiyatında hafif bir düzeltmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık 71.000 $'a kadar hafif bir %1'lik artış bile, kısa tasfiyelerde yaklaşık 766,73 milyon $'ı silecektir. Öte yandan, 69.400 dolara %1'lik bir düşüş, uzun işlemlerden 101,54 milyon doların silinmesine neden olacak.

Bu yazı yatırım tavsiyesi veya tavsiyesi içermemektedir. Her yatırım ve ticaret hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir